Đavolima zabija ko stigne: Odbrana Uniteda ne pamti gori niz
Foto: EPA

Užasna forma Uniteda

Đavolima zabija ko stigne: Odbrana Uniteda ne pamti gori niz

S. Bošković

Fudbaleri Manchester Uniteda poraženi su na Goodison Parku od Evertona rezultatom 4:0. 

Za domaći tim su pogodili Richarlison, Siggurdson, Digne i Walcott, dok su gosti odigrali užasnu utakmicu i nisu pokazali gotovo ništa. 

No, zanimljivo je to da Manchester United u posljednjih 11 utakmica nije uspio da sačuva mrežu netaknutom, a takva situacija se posjednji put desila 1998. godine.

Fudbaleri Manchester Uniteda u narednom kolu će snage odmjeriti s Manchester Cityjem i za očekivati je da će primiti makar jedan gol, te da će trenutna odbrana Crvenih đavola ući u historiju kao jedna od najgorih ovog tima ikada.

Zadnji put je tim s Old Trafforda sačuvao svoju mrežu 24.02 u meču protiv Liverpoola (0:0).

Nakon toga Solkjerova odbrana je primila golove od Crystal Palacea, Southamptona, PSG-a, Arsenala, Wolverhaptona, Watforda, Barcelone, West Hama, te od današnjeg protiv Evertona.

U ligi je United već primio 48 golova, a do kraja sezone su ostala još četiri gola. U Premier ligi, u sezoni 1998/99, tim s Old Trafforda je primio 47 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrijedi i napomenuti da je današnji poraz Manchester Uniteda odmaknuo ovaj tim od borbe za plasman u Ligu prvaka. Četiri kola prije kraja Crveni đavoli imaju dva boda, ali i utakmicu više od Arsenala, koji se nalazi na četvrtom mjestu.

S druge strane, Everton se današnjom pobjedom vratio na sedmo mjesto tabele.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mica
supljaci cijelu odbranu promjenit vadite pare kakav saw smoling,jang,matic,carig
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi