Davor Landeka završio igračku karijeru

Ostaje u fudbalu, ali na drugoj funkciji

Davor Landeka završio igračku karijeru

Haris Zilić

Završena je sezona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ekipe i fudbalere očekuje odmor do prozivke i priprema za novu sezonu koja počinje 30. jula.

Ljeto donosi dosta transfera i uzbudljivo fudbalsku pijacu u Bosni i Hercegovini, a kraj prošle sezone značio je i kraj karijere ze dobro poznato prmeijerligaško lice.

Iskusni 38-godišnji Davor Landeka odlučio je da završio profesionalnu karijeru. Javnosti je s tom odlukom upoznao putem društvenih mreža uz emotivan status.

"Bilo je lijepo. Teško je naći riječi kojima bi opisao ovaj osjećaj dok sve ovo pišem. Tuga, radost, ponos sve se pomiješalo. Teško je reći i sebi priznati da je došao kraj, ali tako je. Kraj moga profesionalnog igranja nogometa.

Veliko hvala svima koji su sudjelovali u mojoj karijeri, hvala mojoj obitelji koja mi je bila najveća podrška tokom cijele karijere, hvala svim trenerima (nezahvalno bi bilo izdvajati nekog), svim uposlenicima u klubovima za koje sam nastupao, svaki od tih klubova ima posebno mjesto u mom srcu, hvala svakom gradu (Mostar, Rijeka, Zurich, Široki Brijeg, Imotski) koji me prihvatio kao da sam “njihov” cijeli život, hvala svim navijačima koji su cijenili moje igre, hvala kritičarima, tjerali ste me da dajem još više, učinili ste me jači.

Hvala mom gradu Posušju, tu je sve počelo, tu i završava. Jučer sam doživio onu rečenicu “Emocije si za***ana stvar", ali isplatilo se. Bilo je lijepo, stvarno je bilo lijepo", napisao je Landeka na svom Facebook profilu.

Oglasi

Landeka je u prošloj sezoni nosio dres Posušja, bio je kapiten tima, odigrao je ukupno 24 utakmice za tim sa Mokrog Doca u svim takmičenjima.

Klub sa Mokrog Doca je ptovrdio da Landeka ostaje u klubu, ali na poziciji sportskog direktora.

DAVOR LANDEKA NOVI SPORTSKI DIREKTOR HŠK POSUŠJE | 📄✍🏻🫱🏻‍🫲🏼 Na sinoć održanoj sjednici UO HŠK Posušje, za sportskog...

Posted by HŠK Posušje on Tuesday, May 30, 2023

Iza sebe ima bogatu i zapaženu karijeru na našim terenima, ali inostranstvu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nosio je dres Zrinjskog, Širokog, Dinama iz Zagreba, Rijeke, Grasshopersa i Imotskog.

U karijeri je skušio i četiri nastupa za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a debi je imao sada već daleke 2004. godine.

Top Komentari

Mostarac94
Legenda od covjeka, potpuno zasluzeno i sretno Posušju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi