Davor Šuker zadovoljno trlja ruke: Koliko su Hrvati do sada zaradili?

Kasa Saveza napunjena do vrha

Davor Šuker zadovoljno trlja ruke: Koliko su Hrvati do sada zaradili?

Hrvatska reprezentacija naprosto briljira na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Čini se kako su Vatreni od svih reprezentacija na Turniru za sada najviše pokazali, a dokaz za to je činjenica da su se prošetali kroz grupu u kojoj s bili Argentina, Nigerija i Island. Hrvatska je upisala sve tri pobjede u skupini i sada je očekuje okršaj protiv Danske u osmini finala.

Razlog za zadovoljstvo svakako ima i Hrvatski fudbalski savez koji je samim plasmanom na Mundijal zaradio čak 9,5 miliona eura, baš kao i ostale reprezentacije. Plasmanom u osminu finala osmijeh na Šukerovom licu može da bude još veći jer je Savez zaradio dodatna četiri miliona eura.

Ipak, tu svakako nije kraj, barem se tako Hrvati nadaju. U slučaju da pobjede Dansku, a veliki su favoriti, Hrvati će zaraditi još četiri miliona eura, pa bi onda ukupna cifra otišla na 17,5 miliona što je svakako ogroman iznos.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Dalje nećemo ići jer su to već malo ozbiljnije kalkulacije, ali svakako da ni hrvatski navijalči više ne bi razmišljali o novcu, ako bi njihova reprezentacija otišla dalje od četvrtfinala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi