De Biasi više nije selektor Albanije
Foto: EPA

Podnio ostavku

De Biasi više nije selektor Albanije

Fudbalska reprezentacija Albanije ostala je bez selektora. 

Italijanski stručnjak Gianni De Biasi saopštio je na konferenciji za medije održanoj danas u Tirani da više nije selektor fudbalske reprezentacije Albanije, koju je vodio u proteklih pet godina. 

De Biasijeva odluka je iznenadila albansku javnost, s obzirom da je prije tri dana slavio u Izraelu rezultatom 3:0, ali on je pojasnio razloge.

"Odlazim kako bi novom selektoru dao vremena da se upozna s igračima u preostalim kvalifikacionim utakmicama za Svjetsko prvenstvo 2018.", kazao je, između ostalog, De Biasi. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Pod De Biasijevim vodstvom Albanija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji zauzima treću poziciju sa devet osvojenih bodova. Ostvarila je tri pobjede i tri poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti