De Boer: Nad Interom niko nema stvarnu moć

Govorio o bivšem klubu

De Boer: Nad Interom niko nema stvarnu moć

Holandski stručnjak Frank de Boer početkom prošlog mjeseca je dobio otkaz u Interu. 

De Boer se sa Interom rastao nakon samo 85 dana saradnje, a danas kada je slobodan trener istakao je da je na Giuseppe Meazzi glavni problem to što niko nema stvarnu moć nad milanskim velikanom.

"Situacija je jednostavna. Kinezi su vlasnici kluba, predsjednik je iz Indonezije, a bord direktora čine Italijani. Svi imaju vlast, ali zapravo niko nema onu stvarnu moć. To je najveći problem u Interu", kazao je De Boer.

Osvrnuo se De Boer i na trenutnu situaciju u Seriji A. Inter je na tabeli tek osmi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Svi hoće da se Inter vrati na vrh, ali je za to potrebno vrijeme. Pogledajte Napoli, koji sada igra Ligu prvaka, a trebalo im je osam godina da dođu na taj nivo. U Interu su to željeli za dvije sedmice, a to jednostavno nije moguće", istakao je nekadašnji trener Ajaxa. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi