Donosio Džeki lopte, a danas živi san nogometaša

Donosio Džeki lopte, a danas živi san nogometaša

Edmir Škorić

Najsretniji dan u životu mu je onaj kada je Manchester City pobjedom nad QPR-om (3:2) došao do titule prije šest godina.

Sjećate se lude utakmice u kojoj je City s 3:2 savladao QPR u 38. kolu Premier lige i na kraju došao do titule? Ko bi rekao da je prošlo više od pet godina od tada.

To je bio povijesni dan za Građane, koji su velikim preokretom savladali QPR i došli do titule. Jedan od golova djelo je Edina Džeke, a najvažniji gol postigao je Aguero duboko u nadoknadi.

Jacob Davenport je tada bio na stadionu i donosio lopte, a priznaje da je to nešto što se ne zaboravlja.

"To je moj najsretniji dan. Kada je Aguero zabio, svi smo počeli ludovati i slaviti. Jedan me momak popeo na ramena i nosio. To se ne zaboravlja. Ja sam navijao za City i rado sam donosio lopte igračima na utakmicama", prisjeća se 19-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poslije je počeo i da trenira u Cityjevoj akademiji, a sada je otišao u Burton i nada se da će jednog dana i sam postati prvak Engleske.

Davenport je u omladinskom timu Cityja igrao u juniorskoj Ligi prvaka, a odigrao je i 14 mečeva u Premier ligi za rezerve.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi