De Bruyne godišnje zaradi tri puta više nego svi igrači Dinama zajedno

Razlika između klubova kao nebo i zemlja

De Bruyne godišnje zaradi tri puta više nego svi igrači Dinama zajedno

E. Čaušević

Dinamo iz Zagreba večeras igra u gostima protiv Manchester Cityja meč drugog kola grupne faze Lige prvaka.

Klub s Maksimira je u prvom kolu sve iznenadio visokom pobjedom protiv Atalante (4:0), ali večeras im niko ne daje šansu da mogu neporaženi napustiti Etihad.

Jasno je da je City veliki favorit i sve osim pobjede Građana večeras bilo bi ravno senzaciji. No, u Dinamu su oduševili pristupom i porukom da su došli na Etihad po pobjedu i da će se sigurno nadigravati s prvakom Engleske.

Razlika između Manchester Cityja i Dinama je kao nebo i zemlja, a to najbolje pokazuje finansijski segment. Naime, Cityjev igrački kadar vrijedi čak 1,28 milijardi eura što je 12 puta više nego što vrijedi ekipa Dinama.

Najplaćeniji igrač Manchester Cityja je Kevin De Bruyne i on godišnje zaradi čak 20.6 miliona eura. Kolika je razlika između Cityja i Dinama najbolje pokazuje činjenica da De Bruyne sam zaradi godišnje više tri puta nego svi igrači Dinama zajedno.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Međutim, novac nije sve u fudbalu što se dokazalo mnogo puta, a to će igrači Dinama pokušati večeras pokazati na Etihadu iako igraju protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi.

Što se tiče ponude za ovaj meč kladionice su veoma jasne. Kvota na Dinamo je nevjerovatno velika i zna se da je City apsolutni favorit. U bogatoj ponudi kladionice MOZZART pogledajte kvote za ovaj meč i to na OVOM linku.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi