De Bruyne: Htio sam otići kod Kloppa

Mourinho stopirao transfer

De Bruyne: Htio sam otići kod Kloppa

Belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne priznao je da je bio blizu prelaska u redove Borussiju Dortmund. 

Ofanzivac Manchester Cityja nije se proslavio u Chelseaju i želio je što prije promijeniti sredinu, a njegov potencijalni transfer u Borussiju Dortmund prije dvije godine upropastio je Jose Mourinho. 

"Dogovorio sam se Kloppom. Zatražio sam od Chelseaja da me pusti jer sam imao osjećaj da u Dortmundu mogu napraviti dobre stvari. Klopp me želio jer je Mario Götze odlazio u Bayern, nazvao me i rekao da da ću biti njegov prvi izbor", prisjeća se De Bruyne pa nastavlja:

"Ali onda je Mourinho uskočio i rekao da trebam ostati i izboriti se za priliku u Chelseaju. Prihvatio sam tu njegovu odluku," dodao je. 

De Bruyne vjeruje da će Klopp važnu ulogu igrati i u Engleskoj. 

"I u Dortmundu i Liverpoolu njeguje isti stil. Nov je ovdje i treba mu vremena. U sedam godina u Dortmundu napravio je fantastičan posao, ne sumnjam da će i u Engleskoj" zaključio je De Bruyne. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije