De Bruyne: Ne znam da li smo moja porodica i ja imali koronavirus

Zvijezda Manchester Cityja o periodu izolacije, suspenzije takmičenja...

De Bruyne: Ne znam da li smo moja porodica i ja imali koronavirus

Kevin De Bruyne, zvijezda Manchester Cityja, sumnja da su on i članovi njegove uže porodice u proteklom periodu možda "prebolovali" novi koronavirus - Covid-19.

I De Bruyne je poput ostatka Engleske i velikog dijela svijeta vrijeme provodi u nekom obliku izolacije, poštujući mjere socijalnog distanciranja. I tako je od pojave prvih potvrđenih slučajeva zaraze novim koronavirusom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Međutim, De Bruyne sumnja da su on i članovi njegove porodice imali koronavirus. Ipak, to nije potvrđeno jer nisu testirani. Bilo kako bilo, svi su sada dobro.

"U periodu početka uvođenja restriktivnih mjera, moja porodica je bila bolesna. To je trajalo osam ili devet dana", rekao je De Bruyne za Sky Sports, pa nastavio:

"Počelo je sa mojim malim sinom, a onda je prešlo na mog starijeg sina i suprugu, ali ne znam da li smo imali koronavirus ili ne... Srećom, simptomi su prestali i protekle dvije-tri sedmice smo jako dobro. Pronalazimo našu rutinu i sve je odlično".

Još uvijek se čeka odluka o nastavku treninga za klubove Premier lige, pa i fudbaleri uglavnom provode vrijeme zatvoreni u svojim kućama.

"Pa, prve dvije sedmice su bile čudne jer nisam znao šta se zapravo dešava... Onda sam uspio nabaviti traku za trčanje. Pomalo sam i plivao, imam tu sreću da imam bazen. Plivao bih po nekoliko dužina, ali sada uglavnom trčim... Svakih par dana izabrem ili plivanje ili neke druge vježbe. Mislim da se poprilično uspješno održavam u formi", istakao je Belgijanac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, tu je i osoblje Cityja sa korisnim savjetima.

"Šalju nam prilično opširne programe vježbi. Mislim da su neki od kondicionih trenera na početku svega otišli u teretanu i napravili video snimke onoga što možemo raditi, snimke različitih vježbi... Ipak, ja neke stvari volim raditi više od drugih - to su sigurno trčanje i plivanje. Između ubacim neke druge vježbe, ali nisam od onih koji mogu sat ili dva provesti u teretani. Dosadi mi raditi takve stvari sam, tako da preferiram trčanje", izjavio je De Bruyne.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi