De Bruyne otkrio za koga je navijao i šokirao sve na Etihadu

Volio Liverpool

De Bruyne otkrio za koga je navijao i šokirao sve na Etihadu

E. Škorić

Belgijski reprezentativac i igrač Manchester Citjyja Kevin de Bruyne otkrio je da je u mladosti navijao za Liverpool.

Njegov City danas vodi žestoku trku za titulu u Engleskoj sa Liverpoolom, a upravo je za Redse De Bruyne kao dječak navijao.

"Ja sam bio navijač Liverpula. Moja porodica, koja živi u Engleskoj, navijala je za Liverpool, tako da sam i ja bio navijač tog kluba", rekao je De Bruyne za magazin Match of the Day.

"Volio sam Michaela Owena, jer sam bio jako mali poput njega i brz, također. U to sam vrijeme poređivao sebe s njim. Volio sam Zidanea i Ronaldinha također".

Na pitanje o njegovim ambicijama za ostatak sezone, De Bruyne je otkrio da bi bilo "nevjerojatno" da City može po prvi put podići Ligu prvaka .

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Više nemam snova - živim u snu. Želim da pobijedim što je više moguće i da imam dobre trenutke", rekao je belgijski internacionalac.

"Osvojili smo Premier ligu i još neke kupove, ali ako osvojite Ligu prvaka, to vam zaista daje nešto više", zaključio je De Bruyne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi