De Bruyne srušio Ibrin san o osvajanju Lige prvaka

City u polufinalu Lige prvaka

De Bruyne srušio Ibrin san o osvajanju Lige prvaka

Nakon 2:2 iz Pariza, Manchester City je pobjedom nad PSG-om rezultatom 1:0 izborio historijski plasman u polufinale Lige prvaka.

Građani su večeras na Etihadu bili bolji rival od gostiju iz Pariza i na kraju su zasluženo proslavili najveći evropski rezultat u historiji kluba.

City je bolje otvorio utakmicu, a najbolju priliku za vodstvo u prvom poluvremenu imao je Sergio Aguero u 30. minuti, kada je dosuđen jedanaesterac. Argentinac je šutirao loše, lopta je otišla pored desne stative i ostalo je 0:0.

U nastavku utakmice, nekoliko (polu)prilika za PSG, ali se rezultat nije mijenjao sve do 76. minute. Na asistenciju Fernanda, De Bruyne je sa dvadesetak metara naprosto provukao loptu kroz četvoricu igrača PSG-a i zabio sjajan gol, koji je Građanima donio polufinale.

Na kraju, Zlatan Ibrahimović i društvo su se još jednom od Lige prvaka oprostili u četvrtfinalu, a Šveđanin će morati još da sačeka na osvajanje ovog trofeja, koji mu nedostaje u prebogatoj karijeri.

Liga prvaka, 1/4 finala:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Manchester City - PSG 1:0


Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi