De Gea 'poklonio' Chelseaju put u Ligu prvaka!
Crveni đavoli kako stvari stoje naredne sezone neće igrati u Ligi prvaka. Loši rezultati na kraju će ih skupo koštati (Foto: EPA)

Remi na Old Traffordu

De Gea 'poklonio' Chelseaju put u Ligu prvaka!

M. Šljivak

Manchester United i Chelsea remizirali su (1:1) u derbiju 36. kola engleske Premier lige.

Oba tima se bore za mjesta koja vode u Ligu prvaka i pobjeda je mnogo značila u današnjem meču, ali na kraju su bodovi podijeljeni.

Crveni đavoli su odlično ušli u meč. Na samom otvaranju su dobro pritisli Chelsea, a takva igra im se i isplatila nakon samo jedanaest minuta igre.

United je napravio fantastičnu akciju po lijevoj strani. Luke Shaw je uposlio Juana Matu, a Španac pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Chelsea je nakon primljenog gola zaigrao nešto aktivnije, a da gosti dođu do gola pobrinuo se golman domaćeg tima David de Gea.

U 43. minuti čuvar mreže Uniteda pravi katastrofalnu grešku. Slabašan šut Rudigera sa preko 25 metara nije uspio uhvatiti, lopta se odbila do Marcosa Alonsa, koji je poklon iskoristio i pogodio je za 1:1.

Nastavak meča je ponudio rovovsku borbu sa obje strane. Nije tu bilo previše ljepote u igri, niti nekih velikih šansi na obje strane sve do nadoknade kada udarac Roja sa gol-linije čisti Pedro.

Na kraju je ovaj susret završen bez pobjednika. Chelsea je tako zadržao četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka i do kraja sezone će zavisiti samo od svojih rezultata.

Sa dvije pobjede Plavci će sigurno igrati u Ligi prvaka, a predstoje im duelu protiv Watforda i Leicestera.

Unitedu sa druge strane treba pravo čudo i kiksevi Chelseaja, ali i Arsenala do kraja sezone, te pobjede protiv Huddersfielda i Cardiffa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 36. kolo:

Man. Utd - Chelsea 1:1

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi