De Jong: Prije Barcelone imao sam želju da zaigram za još jedan klub

Htio koracima svog idola Overmarsa

De Jong: Prije Barcelone imao sam želju da zaigram za još jedan klub

E. Čaušević

Mladi holandski fudbaler Frenkie de Jong prošle sedmice zvanično je predstavljen kao novi igrač Barcelone.

De Jong je u katalonski klub stigao iz Ajaxa za 75 miliona eura, a ugovor s Barcelonom potpisao je još početkom ove godine. Za ovog 22-godišnjeg veznjaka dolazak u Barcu je ispunjenje sna iako je prije ovog kluba "trebao" igrati za još jedan tim.

Naime, De Jong je dao intervju za holandske medije i otkrio je da je još kao dječak imao plan kako želi da se njegova karijera razvija. Priznao je da mu je idol bio Marc Overmars i da je nekako htio pratiti njegove korake.

Overmars je svojevremeno nosio dres Barcelone, a prije toga igrao je za Ajax i Arsenal. De Jong je prije Barce imao želju da zaigra za Arsenal, ali se to nije desilo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U svojoj glavi sam imao neki plan i listu klubova za koje želim igrati. To je počelo još dok sam bio dijete. Htio sam da pratim rutu Marca Overmarsa, a to je Ajax-Arsenal-Barcelona. Ipak, ako možete direktno otići u Barcu onda ste na putu na kojem trebate biti i san vam se ispuni prije nego što možete zamisliti", rekao je De Jong.

Ovaj Holanđanin s Barcelonom je potpisao petogodišnji ugovor i sigurno je da se od njega mnogo očekuje u katalonskom klubu. Pripreme s novom ekipom De Jong će početi u ponedjeljak.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

hame
kaze san mu je oduvijek bio da zaigra u kockastom dresu
0 4
e_jbga
Da mu dalić degen daje savjete hahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi