De Jong: San mi je bio da igram za Barcu
Foto: EPA

Mladi fudbaler službeno predstavljen

De Jong: San mi je bio da igram za Barcu

S. Bošković

Barcelona je jučer službeno predstavila svoje veliko ljetno pojačanje.

Na Nou Camp i službeno je stigao mladi fudbaler Frenkie de Jong, koji stiže iz Ajaxa.

Barcelona je ovaj transfer potvrdila još u januaru, a Ajaxu je pripalo 86 miliona eura.

De Jong je čitavu proteklu sezonu briljirao u timu iz Amsterdama, a svojom sjajnom igrom u veznom redu odveo je ovaj tim do polufinala Lige prvaka gdje ih je zaustavio Tottenham.

"Drago mi je što sam napokon stigao ovdje. Dok sam bio dijete san mi je bio da igram za Barcu i sad kad sam tu mora biti sjajno", rekao je De Jong za službenu stranicu Barcelone.


"Jedva čekam da zakoračim na Nou Camp po prvi put. Sretan sam što ću biti u mogućnosti da igram s Messijem kojeg sam uvijek pratio. Sad će mi moj idol biti saigrač".

Razlika u kvaliteti između La Lige i Eredivisije je velika, no mlada fudbalska zvijezda ne smatra da će mu biti teško proći kroz adaptacijski period.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sviđa mi se kako Barcelona igra. Filozofija igre između Barce i Ajaxa je dosta slična i mislim da ću uživati".

"Barcelona i Nizozemska uvijek su imali sjajnu, specijalnu vezu i nadam se da ću nastaviti tu tradiciju. Želim da postanem jedan od velikih Nizozemaca koji su igrali za Barcu".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hooruk
Hajd valjda ce sa tobom Barcelona konacno ubosti jedan dobar transfer.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi