De Jongu Barca kod potpisivanja ugovora tražila da izbaci Real Madrid!

Veznjak otkrio

De Jongu Barca kod potpisivanja ugovora tražila da izbaci Real Madrid!

Edmir Škorić

Frenkie De Jong je priznao da mu je Barcelona tražila da izbaci Real Madrid prije potpisivanja ugovora u januaru.

De Jong i Ajax su večeras očitali lekciju Reala, slavili su s 4:1 i prošli u četvrtfinale Lige prvaka, a upravo to su čelnici Barcelone tražili od 21-godišnjeg veznjaka kada su dogovarali uslove u januaru.

"Tokom potpisivanja ugovora, u Barci su mi rekli: Pokušajte da izbacite Real. To bi, naravno, bilo sjajno za Barcu", kazao je De Jong u jednom intervjuu za De Telegraaf.

"U subotu sam gledao utakmicu (El Clasico) na TV-u i bio sam fan Barcelone s kauča. Naravno, gledao sam kako bi mogao da analiziram Real jer je to naš naredni rival", istakao je tada.

De Jong je danas odigrao 90 minuta i ispunio je želju čelnicima Barcelone, zajedno s ostatkom ekipe iz Amsterdama.

Igrač Ajaxa prijeti: "Možda se Sergio Ramos pokaje..."

Zanimljivo da je UEFA kaznila Ramosa s dva meča suspenzije jer je zaključeno da je namjerno dobio žuti karton u Amsterdamu kako bi propustio revanš, odnosno žargosni rečeno kako bi očistio kratone za četvrtfinalni duel.

"Real Madrid je očigledno favorit kada je plasman dalje u pitanju, ali nećemo se predati. Ima još da se igra. Ko zna, možda se Sergio Ramos na kraju pokaje što je dobio namjerno žuti karton", istakao je Frenkie De Jong, prva violina Ajaxa i čovjek koji je zaludio Evropu svojim igrama.

Vodstvo holandske Eredivizije pomjerilo je meč Ajaxa i Zwollea kako bi se igrači Ajaxa što bolje odmorili prije revanša u Madridu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Igrate u subotu, u nedjelju ste iscrpljeni, letite u ponedjeljak... Nije idealno, teško je ako nemate odmora između dva meča", požalio se De Jong.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Horde
jebem ti novinara i njegovu školu koju je završio !
0 0
Saban
Dan zalosti za realovce
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti