De Laurentiis: Higuain nije volio svog timskog kolegu

Iako su zajedno došli iz Reala

De Laurentiis: Higuain nije volio svog timskog kolegu

Predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis iznio je veoma zanimljive optužbe na račun nekadašnjeg napadača njegove ekipe Gonzala Higuaina.

Argentinac je napustio Napoli prošlog ljeta te je otišao u Juventus za oko 90 miliona eura, a ovu izdaju navijači Napolija mu nikada nisu oprostili.

De Laurentiis je nakon njegovog odlaksa odlučio da progovori o nekim detaljima o kojim sigurno ne bi pričao da je Higuain još uvijek član njegovog kluba. Predsjednik Napolija ga je optužio za neigranje Lige šampiona prije dvije godine jer je Higuain promašio odlučujuće penale.

"On je imao otkupnu klauzulu i ako je neko bio zainteresovan te je imao dovoljno novca, ja nisam mogao ništa reći. Ipak, postoje fudbaleri koji su pristali biti dio naše porodice i koji su me gledali kao oca. Oni koji nisu takvi, bolje da ih prodamo. On je imao jednu od najboljih sezona ovdje kod nas, ali u njegovoj drugoj sezoni promašio je odlučujuće penal i zbog toga nismo na kraju završili na drugom mjestu i nismo igrali Ligu šampiona", rekao je De Laurentiis.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Također, on je poručio da Higuain nije mogao smisliti njegovog timskog kolegu Josea Callejona, iako su došli zajedno iz Reala.

"Higuainov brat mi je uvijek govorio  da Gonzalo ne voli igrati sa Callejonom i da bi trebao kupiti neke druge igrače. Nikada nisam obraćao pažnju na to jer volim Callejona. Nikada nisam dopuštao da me ucjenjuju", rekao  je De Laurentiis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi