De Ligt sutra potpisuje, Ajaxu će pripasti oko 80 miliona eura

Postaje član Juventusa

De Ligt sutra potpisuje, Ajaxu će pripasti oko 80 miliona eura

Edmir Škorić

Očekuje se da sutra, prvog dana jula, Juventus završi transfer Matthijsa De Ligta iz Ajaxa.

De Ligt bi u ponedjeljak trebao da postane igrač Juventusa, koji je s Ajaxom dogovarao transfer posljednjih dana, a holandski prvak će na ime obeštećenja zaraditi 67 miliona eura uz 13 miliona bonusa.

Devetnaestogodišnji stoper Holandije bio je na meti Manchester Uniteda, PSG-a, Barcelone, ali na kraju je presudio Cristiano Ronaldo, koji je nakon meča Holandije i Portugala De Ligta nagovarao da mu se pridruži u Torinu.

De Ligt je dogovorio petogodišnji ugovor sa Starom damom prema kojem će otprilike po sezoni zarađivati 12 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ne krije koliko mu znači Cristiano Ronaldo...

"Sve se odvija nekako prebrzo. Tokom sezone u klubu smo igrali nekoliko takmičenja i nisam imao vremena da razmislim o svemu. Sada kada sam bio na prijateljima iz djetinjstva na večeri pričali smo o svemu. Došli smo do zaključka da sam uvijek želio biti Cristiano Ronaldo kada smo kao djeca igrali fudbal u dvorištu. Posebno dok je on bio još u Manchester Unitedu. Čak je i moj prvi dres bio Ronaldov. Ta večera bila je odmah nakon utakmica protiv Juventusa u Ligi prvaka kada sam se susreo s Ronaldom", rekao je De Ligt.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Najjaci su sada navijaci Barcelone koji sada govore ma sta ce nam on i ne treba. A prije samo mjesec dana molili Boga da De Light predje u Barcu hahaha
0 0
Hooruk
Nije presudio Ronaldo nego lova.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi