De Rossi dobio dvije utakmice suspenzije

Vodstvo Serije A ga kaznilo

De Rossi dobio dvije utakmice suspenzije

Edmir Škorić, foto: EPA

Zbog udaranja protivničkog igrača u meču protiv Genoe, kapiten Rome Daniele De Rossi suspendovan je na dvije utakmice.

De Rossi je u 69. minuti susreta između Rome i Genoe (1:1) u nedjelju rukom udario u lice Gianlucija Lapadulu, zbog čega je odmah dobio crveni karton, a Đenovljanima poklonio penal i na kraju bod. 

Nakadno je vodstvo Serije A ustanovilo težinu De Rossijevog prekršaja, pa je iskusnom veznjaku određena zabrana igranja u naredne dvije utakmice. To znači da će propustiti duele sa SPAL-om i Chievom. Možda čak i dobar trenutak da se zaradi suspenzija, ako se uzmu u obzir rivali koji čekaju Vučicu u naredna dva kola.

Juvenetus je kažnjen s 10.000 eura zbog pogrdnih parola od strane vlastitih navijača u susretu protiv Crotonea, a Inter sa 3.500 eura zbog propusta u susretu protiv Cagliarija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada su u pitanju igrači, mečom suspenzije kažnjeni su Thomas Heurtaux iz Verone i Vasilis Torosidis iz Bologne, koji su dobili crvene kartone u prošlom kolu.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi