De Rossi ipak neće penziju: Legendarni fudbaler odabrao naredni klub

Presudio pritisak bivšeg saigrača

De Rossi ipak neće penziju: Legendarni fudbaler odabrao naredni klub

Admin Čaušević

Daniele De Rossi će sačekati još neko vrijeme pa da okači kopačke o klin.

Roma je odbila produžiti saradnju sa kapitenom De Rossijem, što je izazvalo gnjev navijača Vučice, pa je veznjak bio primoran napustiti klub u kojem je proveo čitavu karijeru.

Prije 10-ak dana prema medijskim izvještajima legendarni veznjak je odlučio da završi karijeru, ali je u međuvremenu promijenio mišljenje.

Naime, De Rossi je prema tvrdnjama Sky Sporta odlučio da karijeru nastavi u Argentini i to u ekipi Boce Juniors.

Ključan za promjenu mišljenja bio je njegov bivši saigrač Nicola Burdisso koji je sportski direktor kultnog kluba iz Buenos Airesa.

De Rossija je u svojim redovima željelo vidjeti i nekoliko klubova iz Serije A, prije svih Fiorentina i Sampdorija, ali se svjetski prvak s Italijom odlučio za Bocu.

Top Komentari

bistrik87
nisi mogao bolje odabrat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti