Tresla se brda, rodio se miš: De Rossi izabrao novi klub

Ništa od inostranstva

Tresla se brda, rodio se miš: De Rossi izabrao novi klub

Edmir Škorić

Iskusni veznjak Daniele De Rossi bio je prisiljen da napusti Romu, ali želi da nastavi igrati nogomet i pred potpisom je za novi klub.

De Rossi je cijelu karijeru proveo u dresu Rome i svi su bili u šoku kada je objavljeno da mu klub nije ponudio novi ugovor. Spominjalo se da će De Rossi karijeru nastaviti van Evrope, u Argentini ili SAD-u, ali čini se da od toga nema ništa.

Potom su italijanski mediji pisali o njegovom prelasku u redove Milana, no posljednje informacije govore da će ovaj iskusni Italija završiti u - Fiorentini. Tresla se brda, rodio se miš, mogli bismo tako nazvati ovaj "slučaj".

Novinar Sportitalije Alfredo Pedulla i Nico Schira iz Gazzetta dello Sporta sada tvrde da je veteran prihvatio ponudu Fiorentine i da je odlučio da u Firenci odradi narednih godinu dana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno će potpisati jednogodišnji ugovor i pridružiti se ambicioznom projektu Viola koji je pokrenut dolaskom Rocca Commissoa.

Ovaj bogati poduzetnik u Fiorentini želi neka velika imena poput Balotellija i Higuaina, a dolazak De Rossija svakako bi bio velika stvar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti