Zarađivao je dolar mjesečno, a sada je postao član jednog od najpopularnijih klubova današnjice

Neugodno iskustvo

Zarađivao je dolar mjesečno, a sada je postao član jednog od najpopularnijih klubova današnjice

Admin Čaušević

Obzirom na skroman i veoma često siromašan način života većina dječaka u Južnoj Americi jednog dana sanjaju da postanu vrhunski fudbaleri i igraju u najboljim klubovima današnjice. 

Ta želja se ostvarila Janu Hurtadu, mladom napadaču koji je postao prvi Velecenualac u historiji Boce Juniors. Talentovanom igraču se tako ispunila želja da igra na kultnoj La Bomboneri.

Klub iz Buenos Airesa Hurtada je platio 7 miliona eura, a ovaj 19-godišnjak uopšte nije imao lak početak u svojoj zemlji.

Kada je imao 17 godina bio je član Deportiva Tachire, kluba koji mu je obećao jedno, a radio drugo.

Hurtado je zaradio šestomjesečnu suspenziju, u Deportivu su mu obećali da će mu redovno isplaćivati platu, ali to nije bio slučaj.

"Rekli su mi da će mi davati platu, ali su mi na kraju dali 40 dolara. Sigurno su me plaćali po dolar...", rekao Hurtado.

Nakon tog neugodnog iskustva stigao je u Argentinu, potpisao je ugovor sa Gimnasiaom, a svojim golom je eliminisao Bocu iz Kupa Argentine što je možda bilo i presudno za transfer.

Inače, Hurtada je istovremeno željela i italijanska Genoa, ali je on odlučio da potpiše za Bocu s porukom da dolazak u Evropu može još sačekati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije