De Rossi: Nešto se mora poduzeti oko svega toga

Želi da se navijači vrate na stadion

De Rossi: Nešto se mora poduzeti oko svega toga

Endin Čaušević

Roma je sinoć na svom stadionu savladala Inter sa 2:1 u derbiju sedmog kola Serije A.

Vučica je u odličnoj fudbalskoj predstavi na kraju uspjela da osvoji tri boda. Golove za domaći tim postigli su Edin Džeko i Kostas Manolas, dok je jedini strijelac za goste bio Ever Banega. Nakon utakmice kapiten na ovom meču Daniele De Rossi komentarisao je atmosferu na tribinama.

"Atmosfera je bila odlična kada znate da najvjerniji navijači nisu bili tu. Nešto se mora poduzeti oko stadiona i te tribine. Nema smisla da domaće utakmice igramo kao da su trening provjere. Atmosfera je ovdje nevjerovatna kada imamo podršku naših navijača i odavno nije bilo tako", rekao je De Rossi.

Poznato je da navijači Rome i Lazija bojkotuju domaće utakmice svojih timova zbog dodanih sigurnosnih ograda koje su postavljene na tribinama iza golova. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Mi sve radimo za navijače i oni se moraju vratiti na stadion. Nešto se zaista mora uraditi po tom pitanju, tužno je da igramo utakmice bez onih najvatrenijih", dodao je De Rossi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi