De Rossi: Valjda ću osvojiti titulu kao trener Rome
Foto: EPA

Već kuje planove za budućnost

De Rossi: Valjda ću osvojiti titulu kao trener Rome

E. Čaušević

Italijanski reprezentativac Daniele De Rossi još uvijek nije produžio ugovor s Romom koji mu ističe na kraju ove sezone.

Pregovori ovog veznog igrača i Vučice traju već nekoliko mjeseci, ali još uvijek nisu uspjeli doći do dogovora. Italijanski mediji navode da nije nemoguće da De Rossi na kraju sezone promijeni klub, no u Rimu se nadaju da će ipak ostati iako mu nude dvogodišnji ugovor što on ne želi.

Ovaj iskusni 33-godišnji fudbaler lagano već razmišlja i o završetku karijere, te je otkrio da mu je želja da u budućnosti bude trener. De Rossi je dodao da se nada da će kao trener osvojiti nešto, jer u igračkoj karijeri s Romom nije osvojio ništa.

"Biti trener je najbolji posao na svijetu, a uz to i najgori, te sigurno najteži. Mogu samo zamisliti šta supruge trenera sve prolaze jer oni žive fudbal cijeli život. Bila bi sjajna priča da budem trener Rome i da osvojim trofej kada već nisam osvojio ništa s ovim klubom kao igrač", rekao je De Rossi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi