Klafurić: Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u našu pobjedu

Velež slavio protiv Zvijezde

Klafurić: Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u našu pobjedu

Edmir Škorić

Velež je danas u okviru 27. kola Wwin lige BiH ugostio Zvijezdu 09 i na kraju slavio s 3:1 te zadržao treće mjesto na tabeli.

Domaći su poveli već u osmoj minuti golom Hrkača sa 11 metara, ali je Zvijezda došla do izjednačenja početkom nastavka. Saliman je ubacio, a Karaklajić pogodio.

Velež je poslije toga preuzeo inicijativu, napadao, na kraju dao još dva gola. U 76. minuti je Mlinarić pogodio za 2:1, a pitanje pobjednika sjajnim golom riješio Pršeš.

"Utakmicu smo mogli uvesti u mirnije vode nakon ranog vodstva uz šanse koje smo stvorili odmah nakon tog odstva. Nismo uspjeli, i kako to obično biva, kad ne daš gol, onda dobiješ gol.

Ja ni u jednom trenutku nisam sumnjao u našoj pobjedi iako je neko vrijeme rezultat bio neriješen, zbog pristupa naših igrača, rada na treninzima i našeg zajedništva i atmosfere koju imamo. Igrači s klupe unijeli su dodatnu energiju. Osvojili smo tri boda na kraju i idemo dalje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kad ne možeš zabiti gol, onda je najbitnije da se ne uđe u nervozu. Tražio sam od igrača da ne podlegnu tome. Nama je bilo najbitnije zadržati mirnoću i strpljivost i da dobijemo dubinu,a ne možemo je dobiti ako nemamo širinu. Nismo mi upisali tri boda prije, mada je to globalno mišljenje, ali upozoravali smo jer smo znali da Zvijezda ima i kvalitetne pojedine i kvalitetan stručni štab", kazao je Klafurić, a potom je izjavu dao i trener poražene ekipe.

"Čestitao bih ekipi Veleža na pobjedi. Drago mi je što smo kao ekipa pružili jak otpor i to je ono jedna utakmica kada mi treneri kažemo daćemo sve od sebe pa neka izgubimo. Imali smo pored gola i tri fantastične situacije da otežamo Veležu. Velež je poveo iz sumnjive situacije, to moramo pogledati, nemam vše šta da dodam", rekao je trener Zvijezde 09.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mido1921
Što ćeš sumnjati u namještenu utakmicu. Al ste na sav glas skretali pažnju kao namještena utakmica Posušje -Željo kako bi skrenuli pažnju sa svog štimanja. Gigović na večeri sve obećao. Smeće pijačarsko.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi