Velež ne da treće mjesto - Zvijezda 09 se borila, ali nije izdržala!

Rođeni slavili na domaćem terenu

Velež ne da treće mjesto - Zvijezda 09 se borila, ali nije izdržala!

Esmer Oštraković, foto: K. Dedić

Posljednju utakmicu današnjeg programa u okviru 27. kola WWin lige u Mostaru su odigrale ekipe Veleža i Zvijezde 09. Pobjedu je ostvarila domaća ekipa, a konačan rezultat bio je 3:1.

Prva prilika viđena je već u 3. minuti, a imala ju je domaća ekipa. Pršeš je šutirao sa 20 metara, ali brani Jelovac.

Dvije minute kasnije sjajna kontra gostiju, Vadze je pokušao, ali je to na kraju bio lagan plijen za golmana domaće ekipe Hadžikića.

Velež do vodstva dolazi u 8. minuti. Nakon duela Šturma i jednog igrača gostiju Gigović prestrogo pokazuje na bijelu tačku. Žestoko su protestovali gosti, golman Jelovac je dobio i javnu opomenu, ali promjene odluke nije bilo. Siguran sa 11 metara je bio Hrkač.

Nova dobra prilika za Velež u 23. minuti. Džafić je ovaj put probao matirati Jelovca, ali je ponovo dobro reagovao golman gostujuće ekipe.

Oglasi

Tri minute kasnije probao je Haskić glavom, a u 28. minuti probao je i Pršeš. Oba puta nije bilo promjene rezultata na stadionu Rođeni u Mostaru.

Prvu pravu priliku gosti su imali u 34. minuti. Oštar centaršut sa desne strane, Vukoja je probao, ali lopta ide preko gola Veleža.

U posljednjim trenucima prvog poluvremena velika prilika za goste. Saliman je sam izašao pred Hadžikića, no on sjajno brani, a onda Saliman iz drugog pokušaja pogađa stativu.

Na otvaranju drugog poluvremena gosti dolaze do poravnanja. Igrala se 48. minuta kada Saliman prolazi po lijevoj strani, dodaje loptu do Karaklajića koji sjajno pogađa sa nekih 12 metara.

Džafić je u 56. minuti izašao pred Jelovca, ali nije dobro primio loptu. Uspio je šutirati, ali lopta ide preko gola.

Oglasi

Velika prilika za Velež u 69. minuti. Pršeš je dobro šutirao, Jelovac brani, na odbijanac je natrčao Džafič koji je igrao rukom prije nego što je šutirao, no opet Jelovac brani. Onda na kraju šutira Haskić, lopta ide preko gola.

Samo minut kasnije sjajna prilika za Zvijezdu. Vadze je šutirao sa peta metara, ali je prebacio cijeli gol.

Uspjeli su domaći do kraja utakmice postići još dva gola i doći do pobjede na ovoj utakmici. Prvo je u 76. minuti Halilović centrirao, a gol je postigao Mlinarić.

Samo tri minute kasnije Pršeš je šutirao sa nekih 25 metara i postigao jako lijep gol. Upravo taj gol ovjerio je pobjedu Veleža na ovoj utakmici.

Oglasi

Rezultat se do kraja utakmice nije promijenio i Velež je upisao jako važnu pobjedu.

WWin liga BiH, 27. kolo:

Velež - Zvijezda 09 3:1

Velež: Hadžikić, Zvonić, Čaić, Halilović, Pršeš, Hrkač, Guliashvili, Haskić, Džafić, Šturm, Vehabović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zvijezda 09: Jelovac, Janković, Ristanović, Tomanović, Vadze, Karaklajić, Saliman, Ponjević, Šapić, Vukoja, Maksimović

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Pokloni gigovic penal golemo, na hajr na dobro, Forza Velez !
8 0
rodjak
poserem se Gigovicu u uasta i onaj penal sto nam sudi bezveze,a sutra ce nas negdje zakinuti za ocigledan penal nece svirati za nas .Sto nam nije ovakav penal sudio protiv Borca,nego uhvatio jadnu Zvijezdu kojoj nema spasa i na njoj meraci.Kako ne volim protiv nas da svoira ovako ofirne penale tako isto ne volim ni za nas svirati ovako nesto.Nemoj nam majke ti ti da nam pomazes ,nabijem te na racqu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi