Klafurić hvalio mlade igrače Veleža, pa dao hrabru izjavu pred put u Banjaluku

Rođni u dobroj formi

Klafurić hvalio mlade igrače Veleža, pa dao hrabru izjavu pred put u Banjaluku

Edmir Škorić

Dean Klafurić radi sjajan posao otkako je došao u FK Velež i upisao je danas četvrtu uzastopnu, ali i najuvjerljiviju pobjedu.

Velež je u Visokom na stadionu Luke deklasirao Bosnu sa 6:0 i plasirao se u osminu finala Kupa BiH.

Rođeni su bili raspoloženi i ostvarili su veliku pobjedu nad domaćinom koji je ipak bio autsajder s obzirom na razliku u kvaliteti i rangu takmičenja. Na kraju, Klafurić je zadovoljan posebno nastupom mladih igrača.

"Čestitam igračima na rutinskoj pobjedi. Sretan sam zbog mladih igrača koji su debitovali, Halilagić je zabio svoj prvijenac. Završili smo utakmicu s četiri mlada igrača koji su ponikli u Veležu. Mislim da nam to svima trebabiti zadovoljstvo i na ponos trenera u omladinskom pogonu i naravno navijača", kazao je Klafurić za SportSport.ba.

Ekipu Veleža sada očekuje pakleno gostovanje u Banjaluci kod ekipe Borca, koja se bori za titulu. Pokušat će Rođeni da nastave sjajan niz i trener Klaufrić hrabro najavljuje još jednu utakmicu na pobjedu.

"U toj utakmici idemo na pobjedu, kao i u svkaoj utakmici. Znamo da je protiv nas veliki suparnik koji isto igra dobro i ostvaruje pobjede u posljednje vrijeme. Pokušat ćemo doći do pobjede. Imamo dobar kontinuitet i na krilima toga ćemo se pripremiti za tu utakmicu".

Oglasi

"Naše su ambicije da se prvo stabiliziramo i da igramo što bolje, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Naravno želimo igrati u Evropi, biti prvaci, osvojiti Kup, ali treba ići korak po korak i biti realan i čvrsto na zemlji, a mi to jesmo. Ja sam tek došao u klub i imamo svoje ciljeve koji su zacrtani. Ne trebamo ih otkrivati javnosti, mi znamo šta želimo", dodao je Klafurić.

"Čini mi se da liga napreduje i u kvaliteti terena i u kvaliteti suđenja. Sve to podiže kvalitetu nogometa i same igre. Postoje stvari koje čine da bh. liga napreduje. Ja sam došao u vašu zemlju da radim i da stvaram rezultat i da vam pomognem u tome. Radeći za vas, ja radim za sebe", rekao je na kraju.

Velež je pretrpošle sezone osvojio Kup i to je bio prvi trofej osvojen nakon 36 godina, a ove sezone je cilj ponovo ići do samog kraja, dok će se u Premijer ligi tražiti prvenstveno izlazak u Evropu, ali i iz drugog plana vrebati šansa da se dođe do titule.

Dean Klafurić je krajem prošlog mjeseca imenovan za novog trenera Veleža. Novi trener je sa Veležom potpisao dvogodišnji ugovor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Hrvat je posljednji angažman imao u Mađarskoj gdje je sjedio na klupi Honveda, a najveći uspjeh mu je dvostruka kruna sa Legijom u Poljskoj.

Određen dio trenerske karijere je proveo i u HNL-u, a svoje znanje je kupio radeći sa Zoranom Mamićem kome je bio asistent u nekoliko klubova.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Po Pobjedu u Banja Luku.Klufa Majstore,Samo Jako!
5 0
djenanj
Samo jako Rođeniiii
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi