Klafurić jasan: Neću ja napravit rezultat, nego mi, od one tete koja čisti, pa sve do predsjednika

Novi trener Veleža

Klafurić jasan: Neću ja napravit rezultat, nego mi, od one tete koja čisti, pa sve do predsjednika

Esmer Oštraković, foto: Admin Čaušević

Dean Klafurić, hrvatski stručnjak bogatog trenerskog iskustva danas je i zvanično predstavljen kao novi trener Veleža.

Novi trener je sa Veležom potpisao dvogodišnji ugovor te će se sa novim igračima imati priliku upoznati večeras na prvom treningu.

Došlo je do promjena i u stručnom štabu pošto su za asistente postavljeni Damir Milanović i Marko Đorđević.

Prisutnima se prvo obratio Senad Kevelj, predsjednik UO Veleža.

"Iz srca vam se zahvaljujem što ste došli. Evo, mi smo izabrali novo šefa stručnog štaba, gospodina Klafurića. Želim mu mnogo dobrih rezultata i da zajedno sa nama svima koji volimo Velež napravimo jedan iskorak, kako u rezultatskom, tako i u stručnom smislu. Mislim da smo donijeli najbolju moguću odluku. Mislim da smo izabrali osobu koja moža doprinijeti Veležu, prije svega u rezultatima. Jedino mjerilo je rezultat. Siguran sam u ovo što govorim, da ćemo sa novim šefom stručnog štaba i praktično stručnim štabom, ostvariti ciljeve", rekao je Kevelj.

Vrijedi dodati i to da je Kevelj kazao da je prioritet bio izbor novo trenera, te da se nije razmišljalo o angažovanju sportskog direktora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Riječ je nakon toga dobio novi šef stručnog štaba Veleža, Dean Klafurić.

"Hvala predsjedniku na lijepim riječima. Jedino mjerilo je rezultat, došli smo stvarati, a da bi napravili rezultat moramo raditi korak po korak. Rezultat nije samo ono što se vidi, do rezultata treba doći radom. Nisam ja taj koji će napraviti rezultat nego svi mi. Od one tete koja čisti, do predsjednika. To je timski rad. Igrači su ti koji to proizvode na terenu, a mi im pomažemo. Dok sam bio dječak u bivšoj Jugoslaviji upoznat sam sa sinergijom između navijača Veleža i legendarnih fudbalera. Volim Velež još iz tih dana jer su uz Željezničar igrali iza velike četvorke. Uvijek su igrali dobro. Sjećam se tih nekih priča i evo prva utakmia je protiv Željezničar i veoma sam sretan zbog toga", rekao je Klafurić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

a jeste doveli stručnjaka, nema šta. u karijeri vodio 72 utakmice, 29 pobijedio, 32 izgubio, mašala. ide menadžerisanje i kupoprodaja igrača, ode Velež u drugu ligu
0 2
limvotemirvah
Drago mi je da je liga dobila jos jednog gospodina, covjeka sa manirima. Puno srece zelim Velezu u nastavku prvenstva, a pogotovo nasim igracima koji su tamo na kaljenju. Posto sada otpisujemo neke igrace, vrlo je moguce da jos kojeg posaljemo u suncani Mostar.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi