Debakl Bayerna na Allianz Areni, status Kovača na klimavim nogama

Bayern ponovo izgubio

Debakl Bayerna na Allianz Areni, status Kovača na klimavim nogama

Kada pretendent za naslove u svim takmičenjima u kojima sudjeluje ostvari poraz ili 'otkine' bod, jasno je da se radi o velikoj krizi. Tako je i slučaju Nike Kovača, čiji je Bayern u sklopu 7. kola Bundeslige ponovo podbacio izgubivši na Allianz Areni od Borussije Monchengladbach rezultatom 2:0.

Od samog starta Bavarci su izgledali loše na terenu, neprepoznatljivo, što su Dieter Hecking i njegovi izabranici ikoristili i odigrali najbolje poluvrijeme od starta sezone.

Već nakon prvih 15 minuta igre Borussia Monchengladbach je uspjela postići dva pogotka. Posebno je impresivan bio prvi koji je postigao Plea fantastičnim udarcem sa dvadesetak metara, da bi nedugo nakon toga Stindl sa još jednim lijepim udarcem doveo goste u prednost od 2:0.

Pokušao je u nastavku Kovač da spasi utakmicu. Umjesto Robbena i Mullera u igru je ubacio Riberyja i Gnabryja, koji su, zajedno s ostalim igračima, imali po nekoliko prilika, međutim nije to bilo dovoljno opasno po gol gostiju koji su promašaje kaznili dvije minute prije kraja utakmice. U 88. minuti konačnih 3:0 postavio je Herrmann i dodatno dotukao minhenski klub koji sada ima četiri boda manje od vodeće Borussije Dortmund. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kovač proživljava teške trenutke. Već četiri utakmice Bavarci ne znaju za pobjedu, a ostaje da se vidi da li će nakon novog kiksa rukovodstvo Bayerna reagovati i uručiti otkaz hrvatskom stručnjaku. Šuška se i kako su Kovaču određeni igrači okrenuli leđa...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi