Debi iz snova za bivšu nadu Sarajeva: Prvi nastup i odmah u timu kola
Royal Excel Mouscron

Belgijanci oduševljeni

Debi iz snova za bivšu nadu Sarajeva: Prvi nastup i odmah u timu kola

Rijad Sadiku, nekada velika nada Sarajeva, konačno je dočekao debi za svoj Mouscron.

Ovaj bh. fudbaler u belgijski klub je stigao još u januaru 2018. godine, a nakon što se dugo mučio s povredama, protekle sedmice je konačno dočekao da debituje.

Sadiku je u meču protiv Zulte Waregama (3:0) dobio šansu od prve minute, a o onome što je pokazao u prvom nastupu najbolje govori to što su ga tamošnji mediji odmah uvrstili u idealni tim kola i obasuli komplimentima. 

"Mladi Sadiku je odradio odličan posao u odbrani, pokazuje to i rezultat. U Mouscronu najozbiljnije računaju na njega u narednoj sezoni", piše tamošnji voetbalprimeur.be.

Nema sumnje kako će Sadiku dobijati sve više priliku u belgijskom prvoligašu kako vrijeme bude odmicalo. Pred njim je svakako budućnost obzirom na to da je u januaru napunio tek 19 godina...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi