Debi iz snova za Mehu Kodru u Švicarskoj

Servette srušio lidera

Debi iz snova za Mehu Kodru u Švicarskoj

Edmir Škorić

U prvom susretu 19. kola švicarske Prve lige Servette je s 2:1 trijumfovao nad Zurichom.

Nakon što je završena zimska stanka, švicarski timovi krenuli su u drugi dio sezone, pa je bh. stručnjak Mustafa Kodro odradio prvu zvaničnu utakmicu na klupi Servettea.

Nije moglo bolje, pošto je njegov tim pred vlastitim navijačima pobijedio vodeći Zurich s 2:0.

Sauthier je Kodrinoj momčadi omogućio vodstvo u 65. minuti, da bi u 84. minuti došli i do drugo gola, kada je Nsame pogodio s penala. Gosti su u 90. minuti smanjili na 2:1, ali bilo je isuviše kasno da izbjegnu prvi poraz.

Nakon ove pobjede Servette se popeo na treće mjesto i ima 28 bodova, dok je vodeći Zurich na 48 bodova. Između ove dvije ekipe nalazi se Xamax koji ima 39 bodova. 

Kodro je u sezoni 2014/15 vodio FK Sarajevo, a prethodno je iskustvo sticao u Real Sociedadu kao pomoćni trener i trener u omladinskom pogonu. Kao igrač je nastupao za Velež, Real Sociedad, Barcelonu, Tenerife, Alaves i Maccabi, a na klupi Servettea je od 30. decembra prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi