Prošle sezone su šokirali sve, naljutili navijače, a sada je priča mnogo bolja

Debrecen blizu povratka u društvo najboljih

Prošle sezone su šokirali sve, naljutili navijače, a sada je priča mnogo bolja

H. Zilić

Prošle sezone mađarsku javnost, ali i bolje poznavaoce fudbala iznenadilo je kada je Debrecen ispao iz društva najboljih.

Ekipa koja je sedam puta bila prvak Mađarske i koja je šest puta osvojila Kup svoje zemlje, odigrala je jednu od najgorih sezona u klupskoj historiji.

Navijači su pravili incidente na stadionu nakon neuspjeha. Prijetilo se igračima, izazivali su se neredi na ulicama, ali izgleda da će to ostati samo crna mrlja u historiji Debrecena, jer je ekipa na dobrom putu da se vrati u društvo najboljih.

Nakon 22 kola u Merkantil Bank ligi (drugi rang), Debrecen ima 51 bod, devet više od drugopalsiranog Vasasa, ali ono najbitnije 11 više od trećeplasiranorg Budarosija, obzirom da će dvije prvoplasirane ekipe izboriti plasman u najjači rang.

Pored sedam šampionskih i šest Kup titula, Debrecen je i pet puta osvajao Superkup Mađarske te jednom Liga Kup, tako da je sa ukupno 19 trofeja među najtrofejnijim timovima u Mađarskoj. Na vječnoj listi su iza Ferencavorsa, MTK-a i Ujpesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi