Dečko kojem je BiH u srcu na raskrsnici: Odskočna daska za evropske velikane ili igranje sa Džekom

Mladi fudbaler pred promjenom sredine

Dečko kojem je BiH u srcu na raskrsnici: Odskočna daska za evropske velikane ili igranje sa Džekom

A. Čaušević

Odbranu reprezentacije Bosne i Hercegovine za nekoliko godina bi mogao predvoditi Bećir Omeragić, talentovani štoper Zuricha. 

Iako ima 18 godina Bećir Omeragić se za kratak period nametnuo te je postao prvotimac u Zurichu. Za kratko vrijeme na sebe je skrenuo pažnju zvučnih imena evropskog fudbala.

Talentovani defanzivac je nedavno potpisao ugovor sa Zurichom do 2023. godine, ali prema svemu sudeći već na ljeto bi mogao promijeniti sredinu.

Zimus se spominjao kao moguće pojačanje Milana, s Rossonerima se intenzivno pregovaralo, na kraju je dogovor izostao pa je produžio saradnju s Zurichom.

Ovaj 18-godišnjak koji je u nedavnom intervju za SportSport.ba kazao kako Bosnu i Hercegovinu nosi u srcu se prema navodima Tuttomercata nalazi na raskrsnici u odabiru narednog kluba.

Tuttomercato navodi da Bećiragića u svojim redovima želi RB Salzburg, svojevrsna odskočna daska za evropske velikane što pokazuju primjeri Keite, Minamina i Haalanda, ali i Roma za koju nastupa Edin Džeko.

Podsjetimo, Zvjezdan Misimović je ranije razgovorao s Bećiragićem o mogućnosti a da ovaj mladi fudbaler u dogledno vrijeme zaigra za reprezentaciju BiH.

"Naravno, zvao me Zvjezdan Misimović, obavio je razgovor sa mnom i mojim roditeljima. Mislim da je još rano za neke velike odluke, imam još vremena da se svakako odlučim. Dogovorili smo ponovo da se čujemo s gospodinom Misimovićem i naravno da Bosnu i Hercegovinu nosim u srcu. Trenutno sam samo fokusiran na igre u klubu, gdje mi zaista ide dobro, a ko zna šta će se desiti u budućnosti", kazao je za Omeragić.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Samo_Realan
To Miske makar se ti bori, kad nece oni uhl****
5 1
red devil mo
Momka treba odmah u prvi tim ubacit. Ništa mlade selekcije. Neka stiče iskustvo jakih mečeva.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi