Kojem timu iz Serije A je dosuđeno najviše penala? Tri tima su ispred Juventusa

Jednoj ekipi dosuđeno čak 14 kaznenih udaraca

Kojem timu iz Serije A je dosuđeno najviše penala? Tri tima su ispred Juventusa

Admin Čaušević

Iako mnogi misle da je Juventus tim kojem se najlakše i najčešće dosuđuju penali u Seriji A u praksi to nije slučaj. 

Juventusu je u dosadašnjem dijelu sezone dosuđeno osam penala, a ispred Bianconera u tom segmentu su tri tima i to Lecce, Roma i Lazio.

Apsolutni lider po broju dosuđenih penala je Lazio. Rimski tim je u 24 utakmice imao čak 14 kaznenih udaraca. Slijede Roma i Lecce sa po devet penala u svoju korist.

U grupi sa po osam dosuđenih penala kao Juventus još se nalaze Genoa i Atalanta. Interu koji se bori za Scudetto je u do sada svirano sedam kaznenih udaraca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrači Milana su do sada imali priliku da četiri puta šutiraju s bijele tačke. Za Napoli je dosuđen jedan penal. Jedina ekipa kojoj do sada nije dosuđen niti jedanaesterac je Udinese.

Kada su u pitanju penali protiv razlika između tri ekipe koje se bore za Scudetto je daleko na štetu Juventusa. Protiv Stare dame je dosuđeno sedam penala, a protiv Intera i Lazija po tri, odnosno dva kaznena udarca.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
Ma kakvi!! Juventusu je najvise! Iduca isprika kad ovo pokazes je..Juventusu sude penale kad je kriticno..ovi su bili kod nevaznih rezultata!! :))
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi