Chris Smalling "klizi iz ruku" Romi...

Da li će Englez ostati na Olimpicu?

Chris Smalling "klizi iz ruku" Romi...

Chris Smalling je ljetos stigao u Romu na posudbu iz Manchester Uniteda, koji ga je "otpisao".

Preporodio se, međutim, 30-godišnji Smalling u Romi i sada ga Vučica želi otkupiti od Uniteda. Međutim, to neće biti lagano, čak iako se postigne dogovor o cijeni sa Crvenim đavolima.

Corriere dello Sport piše da su loši rezultati u posljednje vrijeme drastično umanjili šanse Rome da realizuje permanentni trasfer Chrisa Smallinga.

Naime, tvrdi se da će Romi biti jako teško zadržati Smallinga ukoliko eventualno ne izbori plasman u naredno izdanje Lige prvaka.

Svakako bi se Smalling mogao pokazati preskupim za Romu jer bi njegova primanja i naknada za transfer, kombinovano, mogli dostići cifru od 40 miliona eura.

Corriere dello Sport tvrdi da je direktor Uniteda Ed Woodward već povisio cijenu za otkup Smallingovog ugovora sa 18 na 20 miliona eura. Tek ukoliko United dobije 20 miliona eura, Smallingu će biti dozovoljeno da karijeru nastavi kao član nekog drugog kluba.

A ukoliko Smalling nastavi sa sjajnim igrama (Solskjaer je već nagovještavao da bi ga želio ponovo vidjeti na Old Traffordu), Crveni đavoli bi mogli dodatno povisiti njegovu cijenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako se vjeruje da bi Smalling pristao na manja primanja (-300.000 eura godišnje) kako bi ostao na Olimpicu, vjeruje se i da bi tražio dugotrajniji ugovor nego što je onaj koji ga trenutno veža za Manchester United - do 2022. godine.

Ono što bi dodatno moglo zakomplikovati situaciju za Romu jesu špekulacije koje su se pojavile, a koje govore da interes za Smallinga sada pokazuju i Everton i Tottenham, klubovi kojima ne bi bio problem isplatiti 20+ miliona eura za njegov transfer i koji bi mu sigurno mogli ponuditi bolja primanja.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi