Zvijezda Premiershipa izgovorila dvije riječi na njemačkom jeziku - navijači Bayerna već slave

Dolazi u Minhen?

Zvijezda Premiershipa izgovorila dvije riječi na njemačkom jeziku - navijači Bayerna već slave

Edmir Škorić

Već neko vrijeme se Englez spominje kao veliko Bayernovog pojačanje za narednu sezonu, a njegov pozdrav na njemačkom jeziku dodatno je pojačao glasine.

Možda jedna od najgorih sezona Bayerna bliži se kraju. Bavarci bi je mogli završiti bez ijednog trofeja budući da su prepustili prvo mjesto u Bundesligi Borussiji Dortmund kolo prije kraja.

Već sada je jasno da minhenski tim neće krenuti u novu sezonu bez ozbiljnijih promjena u sastavu. U potrazi za novim veznim igračem, njemački rekordni šampioni naišli su na Declana Ricea. Reprezentativac Engleske porukom na njemačkom sada navijačima Bayerna daje nadu u transfer.

Vezni red, posebno pozicija broj šest, identifikovan je kao jedna od slabih tačaka u igri Bayerna, uz poziciju centarfora, zbog čega bi klub želio da se shodno tome ojača. Dok su Randal Kolo Muani i Julian Alvarez nedvojbeno glavni kandidati za napad, Bayern ima Declana Ricea iz West Ham Uniteda na vidiku za defanzivni vezni red. Prije svega, trener Bayerna Thomas Tuchel uvjeren je u njegove sposobnosti i poznaje ga iz vremena dok je vodio Chelsea u Premiershipu.

Od 2013. godine je Rice u West Hamu, a sada bi nakon dugih 10 godina mogao napustiti Čekićare. Ugovor sa Londončanima mu ističe na ljeto sljedeće godine, a njegov klub se po svemu sudeći sprema da zaradi njegovim odlaskom godinu dana prije.

Činjenica da je Bayern zainteresovan za transfer 24-godišnjaka vjerovatno je javna tajna na ostrvu. Rice je to dokazao kada je u srijedu poslao jasnu poruku javnosti.

Oglasi

Kako se može vidjeti na snimku koji je West Ham postavio na svoj TikTok nalog, Rice je svoje navijače pozdravio - na njemačkom jeziku. "Dobro jutro", rekao je dva puta, jasno čujno, u kameru.

Neki navijači to mogu protumačiti kao znak da je Bayern glavna adresa u Evropi i da je Rice u savršenim godinama da napravi sljedeći korak u karijeri.

Sa West Hamom je u ovogodišnjem finalu Konferencijske lige protiv Fiorentine, ali u ligi je tim iz glavnog grada na razočaravajućem 14. mjestu. Stoga je vjerovatan odlazak vrhunskog igrača.

Jedna od prepreka za Bayern je cijena zvijezde Premijer lige, a mediji navode da bi West Ham mogao tražiti 100 miliona eura ili čak i više za Ricea. No, čak i pored toga Bayern ne gubi nadu i radi na njegovom dovođenju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Osim Bayerna, za Ricea su se zainteresovali Arsenal i Chelsea, ali čini se da bi i sam nogometaš volio napokon malo da promijeni stalno mjesto boravka.

Još jedna od Bayernovih opcija u veznom redu dolazi iz Londona, a radi se o reprezentativcu Hrvatske Mateu Kovačiću koji je s Tuchelom 2021. godine osvojio Ligu prvaka. Treba imati na umu da dolazi Konrad Laimer iz Leipziga, čiji transfer je Bayern davno završio.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Polovnjak obični !!!
0 0
sloboda2
Bilo bi top
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti