Salihamidžić i ekipa zatečeni vijestima iz Francuske - Klupski vojnik bi mogao otići iz Bayerna
Lucas Hernandez nalazi se na meti francuskog prvaka PSG-a (Foto: EPA)

PSG spreman pokvariti planove Bayernu

Salihamidžić i ekipa zatečeni vijestima iz Francuske - Klupski vojnik bi mogao otići iz Bayerna

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern mogao bi tokom ljeta ostati bez francuskog fudbalera Lucasa Hernandeza. Francuski mediji pišu da je 27-godišnji defanzivac dogovorio sve s PSG-om, ali iz Njemačke tvrde drugačije, te da razloga za brigu nema. Ipak, rukovodstvo tima zatečeno je plasiranim vijestima i spremno je da reaguje.

Lucas Hernandez najskuplji je fudbaler u historiji minhenskog Bayerna. Francuski defanzivac plaćen je madridskom Atleticu 80 miliona eura 2019. godine i ovaj rekord u Minhenu još uvijek je nedostižan.

Sjajni fudbaler ima još godinu dana ugovora s velikanom iz Minhena, a francuski mediji jutros su objavili kako je ovaj 27-godišnjak postigao dogovor s PSG-om i da preostaje da se klubovi dogovore.

Nijemci su vrlo brzo ove navode iz Francuske naveli kao netačne, a rukovodstvo kluba ostalo je zatečeno, posebno zbog činjenice da su prošle sedmice Hasan Salihamidžić i Marco Neppe uz večeru dogovarali određene stvari za narednu sezonu.

"Bayern je veoma iznenađen i zatečen vijestima iz Francuske da je Lucas Hernandez postigao dogovor s PSG-om. Klub nema namjeru da ga pusti, a Salihamidžić i Neppe rade sve da mu produže ugovor", navodi Sport i dodaje:

Oglasi

"Hernandeza klupsko rukovodstvo smatra odanim i lojalnim klubu, posebno zbog brojnih povreda koje je imao. Početkom sedmice Salihamidžić, Neppe i Hernandez su bili na večeri, kako bi eventualno dogovorili nove uslove ugovora. Saopštili su mu da ga trener Thomas Tuchel smatra ključnim igračem za narednu sezonu."

O 'dogovoru' PSG-a i Hernandeza oglasio se i transfer mag Fabrizio Romano. On također tvrdi da ništa nije dogovoreno i da je Francuz mnogo bliži ostanku u Minhenu.

"Ništa nije dogovoreno između Lucasa Hernandeza i PSG-a, iako francuski klub pokušava doći do njega. Lucas će uskoro donijeti odluku, Bayern očekuje da ostane u klubu i potpiše novi ugovor. Pregovori su u završnoj fazi", riječi su Fabrizija Romana.

Lucas Hernandez je zbog teške povrede propustio gotovo kompletnu ovu sezonu. Nastupio je u samo 11 utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ukupno je u dresu bavarskog velikana 27-godišnji defanzivac odradio 107 utakmica i ima učinak od dva gola i osam asistencija.

Kompletnu omladinsku karijeru, kao i prve dane profesionalne karijere Hernandez je proveo u madridskom Atleticu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sloboda2
Hahahahhahqhq opet lupas gluposti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi