)
Ima 22 godine, tvrdi da nikad nije popio ni kap alkohola, ali ako osvoji Euro ima drugi plan

Treba li mu vjerovati?

Ima 22 godine, tvrdi da nikad nije popio ni kap alkohola, ali ako osvoji Euro ima drugi plan

Admin Čaušević

Dolazak Evropskog prvenstva znači i upoznavanje sa životnim pričama igrača koji bi mogli zasijati na kontinentalnom prvenstvu.

Engleska je na startu Eura pobijedila Hrvatsku s 1:0. Pobjednika je odlučio Raheem Sterling, a vrlo dobru partiju u veznom redu pružio je i Declan Rice.

U razgovoru za engleske medije nekoliko dana prije utakmice Rice je otkrio kako nikada nije popio ni kap alkohola iako ima 22 godine.

"Znate li da do danas nisam popio pivo, a imam 22 godine... To je istina. Nikad nisam okusio ni kap. Ne pijem ga. Stvarno", rekao je veznjak West Hama.

"Znam da ovo možda i nije tema, ali nikad nisam probao pivo. Ljudi se iznenađuju, ne volim miris toga i nikad mu nisam ni primirisao".

Nakon tog iznenađujućeg priznanja odmah su Ricea pitali da li će probati pivo u slučaju da Engleska postane prvak Evrope.

Oglasi

"Da, pokušat ću", kazao je Rice uz napomenu da će vjerovatno sve ispljuvati.

Mnogi nisu povjerovali u ovu izjavu Ricea posebice ako se u obzir uzme da je bio fanzonama u društvu prijatelja tokom Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Inače, Rice je bio zaista na nivou protiv Vatrenih sa 88 % tačnih dodataka uz svaki dobijeni vazdužni duel. Tokom utakmice ga nije uspio predriblati niti jedan protivnički igrač.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Odlični veznjak je fudbal počeo trenirati sa sedamgodina i prošao je omladinske pogone londonskog Chelsea koji je 2014. zamijenio West Hamom.

Rice, koji je zanimljivo, prošao sve omladinske selekcije reprezentacije Republike Irske je odlučio da nastupa za seniorsku reprezentaciju Engleske i ako se po jutru poznaje dan napravio je pravu stvar.

Top Komentari

BlueBoys
Nemoj piti poceo je Pit Sampras.
5 1
Hamza123456789
Englez koji kaze da ne pije,laže.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi