Guardiola natjerao sve da odaju Haalandu počast na kraju, navijači drugih timova ih ismijavaju

"Nije to zaslužio"

Guardiola natjerao sve da odaju Haalandu počast na kraju, navijači drugih timova ih ismijavaju

Edmir Škorić

Norveški reprezentativac Erling Haaland postigao je pogodak u pobjedi Manchester Cityja nad West Hamom (2:0) u 33. kolu engleske Premier lige i postavio novi rekord najjače lige na svijetu.

Haaland je došao do 35. gola u Premier ligi, nadmašivši prethodne rekorde Andyja Colea i Alana Shearera, a ne treba zaboraviti da ima odigrati još pet utakmica u prvenstvu.

Nakon pobjede, Pep Guardiola okupio je svoje igrače i osoblje kako bi formirali počasni špalir kako bi obilježili veliki uspjeh mlade zviejzde. I kao što je bio slučaj cijele sezone, Haalandu nije trebao drugi poziv jer je trčao dok su ga saigrači udarali po leđima.

Govoreći za Sky Sports nakon utakmice, rekao je: "Bio je lijep osjećaj postići taj gol, uvijek je tako. Bilo je bolno kad su me svi udarali po leđima u tom odavanju počasti zbog mog rekorda".

"Ne razmišljam o ovom rušenju rekorda Dixie Deana sada. Odspavat ću ovu utakmicu, probuditi se sutra i onda pokušati osvojiti tri boda protiv Leedsa. Neće biti lako jer imaju novog menadžera. Ne mogu više razmišljati o ovim rekordima ili jer bi poludio. Otići ću kući, igrati neke videoigre, jesti i onda spavati. Sutra moram razmišljati o Leedsu".

Oglasi

Na pitanje da li bi svoje golove mijenjao trostrukom krunom, prema kojoj City ide, rekao je: "Da, da. To je najvažnija stvar. Svi znaju da je to moguće, ali ne možemo sada razmišljati o finalu FA kupa. Moramo samo misliti na Leeds. Svaka od posljednjih devet utakmica sada je finale".

Dok su navijači Cityja uživali u novom rekordu svog sjajnog napadača i malom slavlju koje mu je priređeno, navijači drugih klubova smatraju taj potez Cityja smiješnim.

"Je li to bila posljednja Haalandova utakmica ili šta? Presmiješeno", napisao je na Twitteru jedan navijač Liverpoola, dok je neko od navijača Arsenala zaključio da "sve ovo pokazuje da je City mali klub i da nije navikao na malo veće stvari poput ličnih rekorda igrača".

“Zapravo sam ljut što nemaju navijače koji bi ga stvarno cijenili. Polovica ih je već napustila stadion i otišla kući", dodaje navijač Manchester Uniteda.

Drugi navijač, aludirajući na Cityjeve optužbe Premier lige za navodna kršenja financijskih pravila, našalio se: “Ako postigne 35 golova u sljedeće dvije sezone, bit će jednak broju optužbi Premier lige. Wow, kakva postignuća".

Ali Haaland je zaista nevjerovatan ove sezone. Ima 51 gol na svim takmičenjima od čega 35 u Premier ligi. Ne treba zaboraviti da mu je ovo prva sezona u Premier ligi otkako je stigao iz Borussije Dortmund.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Građani su, inače, došli u vodstvo u 49. minuti kada je Ake pogodio glavom na ubačaj Mahreza iz slobodnjaka, a sudbinu 'čekićara' zapečatio je Foden u 85.

Manchester City vratio se tako na vrh tabele sa 79 bodova, bodom više i utakmicom manje od Arsenala.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Bolje da se ti navijaci liverpoola i arsenala sto ismijavaju posvete svom klubu. Jer su presmijesni oba kluba. City od vještačkog kluba dosao do prave ekipe. Pariz to nikad nece bit
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi