Ornek: Ne želim puno pričati o Slobodi, sutra ćemo sve pokazati na terenu
Zeničanima je sutrašnja utakmica od velike važnosti, a toga je svjestan i šef struke Adnan Ornek, te veznjak Anel Dedić

Strateg Čelika uoči Slobode

Ornek: Ne želim puno pričati o Slobodi, sutra ćemo sve pokazati na terenu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 20. kola Premijer lige BiH na Bilinom polju dočekati tim Slobode iz Tuzle.

Derbi starih rivala sigurno da privlači veliku pažnju javnosti, a sigurno će tako biti i sutra. Zeničani nastavak sezone žele otvoriti s pobjedom, kako bi se udaljili iz donjeg dijela tabele, dok gosti iz Tuzle u slučaju povoljnog rezultata iz Zenice ostaju u borbi za gornji dio tabele.

Danas je u prostorijama kluba s Bilinog polja održana i press konferencija na kojoj su se prisutnim medijima obratili šef struke Adnan Örnek i nogometaš Anel Dedić.
Strateg Zeničana ističe da je ekipa spremna i da su se pripremili za sutrašnjeg protivnika, koji je veoma ozbiljna i disciplinovana ekipa.

"Spremni smo za sutrašnju utakmicu, koja je za nas veoma važna. Igramo protiv kvalitetnog protivnika, svi dobro znamo kako je bilo na prvoj utakmici na Tušnju. Izgubili smo nesretno, sutra ćemo pokušati da uzvratimo. Ne želim puno da pričam o sutrašnjem meču, sve ćemo pokazati na terenu. Moramo biti koncentrisani, svi zajedno moramo biti tim kako bi slavili pobjedu" ističe Örnek.

Ima određenih problema s povredama igrača, ali i stranim igračima koji još nisu registrovani

"Nije još riješene papirologija oko stranih igrača, oni su tu, ali još nisu registrovani. Jučer su nam se priključila još dvojica igrača, jedan nogometaš iz Turske i jedan iz Azerbejdžana. Mi smo uigravali tim bez njih za ovu utakmicu, tako da ćemo vidjeti u narednom periodu koliko će nam oni pomoći. Salčinović sutra neće igrati, on je povrijeđen, dok sve činimo da Jamaka osposobimo za sutrašnji duel", kaže trener Zeničana.

Nakon generalka protiv Viteza bio je veoma ljut i razočaran nekim stvarima u i oko kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Razgovarao sam s predsjednikom Aydinom Olgunom i razgovarat ću opet nakon utakmice sa Slobodom s njim u vezi nekih stvari. Ja znam da sam uradio sve što je u mojoj mogućnosti kada je u pitanju ekipa, da budemo što spremniji za nastavak prvenstva i nadam se da će nam se sutra vratiti protiv Slobode sav ovaj naporan rad kroz pripreme", dodao je Ornek.

Vjerovatni sastav Čelika: Pavlović, Livaja, Miletić, Vrhovac, Hodžić, Grahovac, Jamak, Okić, Jurina, Dedić i Dilaver.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dino_2000
Biće gusto,biće 0:2,biće 0:2.
0 2
Koba84
Nije ni krenulo vec povrede i papiri za igrace i tako citavu sezonu se lazemo petljamo Ma mrs u pm
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti