Đedović: Izmišljotine su da neću igrati na EP-u!

U razgovoru za SportSport.ba

Đedović: Izmišljotine su da neću igrati na EP-u!

E. Škorić

Nihad Đedović je u ekskluzivnom razgovoru za SportSport.ba otkrio da će igrati na Evropskom prvenstvu.

Đedović je dobio njemački pasoš, pa su neki mediji u našoj zemlji objavili kako zbog istog mora pauzirati godinu dana, te da neće imati pravo nastupa na Eurobasketu.

Kontaktirali smo košarkaša Bayerna, koji nam je objasnio da su to “gluposti i izmišljotine”.

“Čitao sam u medijima te stvari, ali to su izmišljotine i dezinformacije. Niko me nije ni nazvao, a svi pišu kako neću igrati na EP-u. Koliko znam, nema nikakvih prepreka i ja ću igrati na EP-u za reprezentaciju BiH”, kazao je Đedović za SportSport.ba.

Koliko može bh. reprezentacija na Evropskom prvenstvu u septembru?

“Sve zavisi od igračkog kadra. Ne znam još ko će sve igrati i od toga zavise naše ambicije. Budu li svi spremni i na okupu, mislim da možemo do drugog kruga, a onda je sve moguće. Uglavnom, najvažnije je da budemo zdravi, a onda ćemo dati sve od sebe za što bolji rezultat”.

Kako si zadovoljan svojom formom u Bayernu?

“Moram da budem zadovoljan svojim igrama nakon oporavka. Bayern igra dobro, pa sam onda i ja zadovoljan”.

Koliko Bavarci mogu napraviti ove sezone?

“Ono što želimo je da budemo prvi u Njemačkoj i to nije nikakva tajna. Sad nam slijedi play-off i sigurno da smo jedan od glavnih konkurenata, ali tu je još dosta sjajnih ekipa”.

Bayern u budućnosti ima veće ciljeve?

“Pa željeli bismo biti prvaci Evrope jednog dana, ali idemo sezonu po sezonu, korak po korak. Bayern ima dobru ekipu, ovo je jako dobar klub i uvijek želite više. Ali, rano je da pričamo o konkretnim stvarima”, dodao je sjani bh. košarkaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije