Đedović nosi igru Bayerna, Nurkić i Teletović sjajni
Foto: kkcedevita.hr

Učinak bh. reprezentativaca

Đedović nosi igru Bayerna, Nurkić i Teletović sjajni

Midhat Šljivak

Kao što smo i navikli, bh. košarkaški reprezentativci širom svijeta pružaju jako dobre partije. Protekla sedmica nije bila izuzetak, pa smo mogli uživati u igrama Nihada Đedovića, Mirze Teletovića, Jusufa Nurkića...

Đedović nosi igru Bayerna

Nihad Đedović se vratio u fantastičnu formu. Protekle sedmice je odigrao dvije utakmice u dresu minhenskog Bayerna, u kojima je pokazao da je trenutno glavni igrač najboljeg njemačkog tima. Uvjerljivu pobjedu je Bayern upisao nad Ludwigsburgom 92:67, a naš reprezentativac je za 21 minutu na parketu ubacio 15 poena, te je imao četiri skoka i dvije asistencije.

Zatim je Bayern gostovao ekipi Vechte. Upisali su Bavarci još jednu sigurnu pobjedu 82:58, a Nihad je ponovo ubacio 15 poena za 20 minuta na parketu.

Dobar nastup Nurkića na završnom turniru ABA lige

Bh. predstavnik na završnom turniru ABA lige u Beogradu bio je Jusuf Nurkić. Sjajni centar je sa Cedevitom poražen u finalu od gradskog rivala Cibona, dok je u polufinalu njegov tim iznenadio velikog favorita Partizan.

Protiv Partizana je Nurkić bio fantastičan. Ponovo je izdominirao centre Partizana, te je za 15 minuta na parketu ubacio 13 poena, a imao je i četiri skoka. Finalni susret je donio jako lošu igru Cedevite, što je njihov veliki rival Cibona iskoristila da dođe do trofeja, a Nurkić je u finalnom susretu ubacio devet poena uz sedam uhvaćenih lopti.

Neizvjesna serija Brooklyna i Toronta, sjajni Teletović

Mirza Teletović je odigrao tri jako dobre utakmice u dresu Brooklyn Netsa protiv Toronto Raptorsa. Tri meča su Netsi i Raptorsi odigrali u protekloj sedmici, a Mirza je pružio sasvim solidne partije. Prvi susret je završio s 14 poena, drugi s pet, a u posljednjem duelu je imao 12 poena i pet skokova. Trenutno je duel Netsa i Raptorsa u seriji izjednačen (2:2)...

Solidni nastupi i ostalih reprezentativaca

Od ostatka reprezentativaca naše zemlje najviše se istakao Nemanja Gordić, koji je u posljednjem kolu Lige 4 Širokom ubacio 20 poena, dok je na drugoj strani Dalibor Peršić ubacio 10 poena. 

Andrija Stipanović je odigrao dvije utakmice. Galatasarayu je ubacio četiri poena uz pet skokova u porazu Trabzonspora, da bi potom njegov tim dobio Pinar Karsiyaku, a Andrija je u ovom susretu imao pet poena i pet skokova.

Muhamed Pašalić je za Reims odigrao 27 minuta, a imao je 14 poena, šest asistencija i četiri skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.