Đedović se vratio u formu, Kikanović nije mogao sam

Odličan nastup bh. košarkaša

Đedović se vratio u formu, Kikanović nije mogao sam

Midhat Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna pobijedili su kao gosti Albu u Berlinu 80:56 u susretu 22. kola njemačke Bundeslige.

Bavarci su odigrali odličan meč i na kraju su sasvim zasluženo savladali velikog rivala.

Prva dionica donosi potpunu dominaciju Bayerna. Otvorili su susret serijom od 9:0, da bi prednost nakon prve četvrtine iznosila 13 poena, 25:12.

Do poluvremena se prednost dodatno povećala. Bilo jeu nekoliko navrata plus 18, a na odmor se otišlo sa plusom od 15 poena u korist Bayerna, 44:29.

Nastavak meča ponovo donosi apsolutnu dominaciju gostujućih košarkaša. Nisu spuštali ritam igre ni u jednom trenutku. Prednost je išla do plus 27, a na kraju je Bayern slavio pobjedu od 24 poena razlike.

Odlične nastupe imali su bh. košarkaši u ovom meču. Nihad Đedović se polako vraća u pravu formu i večeras je vodio Bayern do pobjede sa 15 poena za 20 minuta na parketu.

S druge strane je kao po običaju jedini raspoložen bio Elmedin Kikanović. On je me završio sa 18 poena i šest skokova, ali večeras nije mogao sam protiv raspoloženih igrača Bayerna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi