Đedović: Za koga da igram u bh. reprezentaciji?

Nakon što ga je Barbarić nazvao šu**om

Đedović: Za koga da igram u bh. reprezentaciji?

E. Škorić

Priča o Nihadu Đedoviću aktivna je već dugo vremena. Bivši bh. reprezentativac uzeo je njemački pasoš i kako to obično biva - preko noći je postao glavni državni neprijatelj.

Postojala je mogućnost da ponovo obuče dres bh. reprezentacije, ali sve je ostalo na željama ovdašnje javnosti i navijača, pa i samog Nihada. Ničim izazvan je jutros generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dubravko Barbarić prozvao Đedovića i nazvao ga "najobičnijim šup**m".

SportSport.ba je kontaktirao Đedovića, koji je bio poprilično razočaran onim što je Barbarić napisao. 

"Ne poznajem dovoljno dobro Dubravka Barbarića. Jednom sam s njim pio kafu i to je sve. Svaka budala se danas može nakačiti na internet i pisati šta želi. Njega ne poznajem, ne znam ni čime se bavi. Sekretar saveza? Savez odlično funkcioniše, nema govora... On bi se trebao pozabaviti problemom u Savezu, ima toliko loših stvari, ne treba se brinuti za Nihada Đedovića", poručuje Đedović u razgovoru za SportSport.ba.

"U ranijim izjavama sam rekao da imam želje i volje da igram ako mi riješe status. Oni su htjeli da ja to sve sam napravim. Ne pada mi napamet da ja nešto ganjam ako njima nije stalo. Tako se to ne radi. Jedino što su uradili je da su zvali pomoćnika konzulata u njemačkoj ambasadi, sjeli smo na kafu, oni su pili pive i traže od mene da ganjam papire. Nešto u fazonu - skontat ćemo nešto već. Vidite li da košarka danas u BiH više nikoga i ne zanima. Svi koji me znaju, znaju da sam iskrena osoba. Ispada da sam htio da igram za Njemačku zbog novca, a ja sam hvala Bogu zaradio dovoljno i za sebe i za svoju djecu, meni novac ne treba. I za koga ja da igram? Mirza je igrao 20 godina za reprezentaciju, sada ga pljuju, ne može otići u svoju Jablanicu zbog samo jednog ekcesa", tvrdi Đedović.

Zašto Vas se Barbarić danas uopće i 'sjetio'?

"Moraju napraviti neku priču kada već ne funkcionišu stvari u Savezu. Idu kvalifikacije, nešto treba smisliti. Blago njima ako im je ovo najbolje što znaju. Trebali bi da rade svoj posao, jer od kada su oni došli, ništa se pozitivno nije desilo. Znam te ljude, znam kako rade i ovo što sada govore o meni, najbolje oslikava situaciju u KS BiH. Nisam tip koji voli da odgovara na ovakve stvari, radije šutim, ali ovo sam morao", zaključio je naš košarkaš.

"Prijašnji ljudi iz Košarkaškog saveza BiH nisu puno pričali o meni, o toj situaciji, pa je Barbarić 'skupio hrabrosti' i odlučio da me se sjeti. Pitam se samo što li", tvrdi Đedović, koji nema ništa protiv bh. državljanstva jer je, kako kaže, Bosanac i Hercegovac i čovje koji živi u BiH. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi