Defanzivac Monaca u Barceloni?
Foto: EPA

Abdennour u Barceloni?

Defanzivac Monaca u Barceloni?

Midhat Šljivak

Aymen Abdennour, sjajni štoper Monaca, karijeru će nastaviti u Barceloni.

Ovaj 26-godišnji Tunižanin, dogovorio je prelazak u redove aktuelnog prvaka Evrope, te će pojačati konkurenciju u odbrani Katalonaca.

Abdennour iza sebe ima odličnu sezonu u Monacu. Sjajnim igrama je privukao veliku pažnju evropskih velikana, a pored Barcelone, interes za njega je pokazivao i Milan.

Međutim, Rossoneri nisu imali prostora za potpisivanje još jednog igrača van Evropske unije. To je iskoristila Barcelona, te je dogovorila prelazak Tunižanina u svoje redove.

Za usluge ovog defanzivca katalonski gigant će Kneževima platiti oko 15 miliona eura, što je itekako prihvatljiva cijena za Barcelonu.

Tunižanin je nedavno produžio ugovor s Monacom do 2019. godine, a protekle sezone je u dresu Monaca Abdennour nastupio u 24 utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Abdennour je član ovog kluba postao 2014. godine. Stigao je iz Toulousea, a igrao je još za Werder iz Bremena i Etoile, gdje je počeo karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti