Defoe i Begović od naredne sezone saigrači?
Foto: EPA

Ponuda Bournemoutha

Defoe i Begović od naredne sezone saigrači?

Midhat Šljivak

Iskusni napadač Jermain Defoe nije ove sezone mogao pomoći očajnom Sunderlandu da se spasi ispadanja.

Iako je ovaj 34-godišnjak igrao sjajno, te je bio jedna od rijetkih svijetlih tačaka u dresu Crnih mačaka, nije mogao sam nositi ekipu do opstanka, jer je većina njegovih saigrača bila očajna i igraće od naredne sezone u Championshipu.

Ipak, Defoe će kako stvari stoje ostati u Premier ligi. Sjajni napadač je dobio ponudu ekipe Bournemoutha, koja u narednoj sezoni želi iskusnog napadača u svojim redovima.

Menadžer ovog tima Eddie Howe je pokazao veliki interes za njegovim uslugama, a svakako je i za iskusnog fudbalera ovaj tim prava šansa da ostane i u reprezentaciji Engleske za Svjetsko prvenstvo naredne godine.

Pored Defoea, Bournemouth će vjerovatno u svoje redove dovesti i bh. golmana Asmira Begovića i sasvim sigurno će znatno snažniji ući u narednu sezonu.

Defoe je ove sezone odigrao ukupno 34 utakmice u Premier ligi, a postigao je 14 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi