Defoe se samo šali? Tvrdi da može donijeti Englezima titulu u Rusiji

Iskusni napadač vjerovatno neće ni biti u Rusiji

Defoe se samo šali? Tvrdi da može donijeti Englezima titulu u Rusiji

Edmir Škorić

Iskusni engleski napadač Jermain Defoe vjeruje da je sposoban svojoj reprezentaciji donijeti titulu svjetskog prvaka.

Defoe smatra da bi trebao da dobije poziv za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, mada su male šanse da će selektor Gareth Soutghate pozvati bivšeg golgetera Tottenhama, koji danas s našim Asmirom Begovićem nastupa u Bournemouthu.

"Mogao bih biti pozvan i mogao bih donijeti titulu svjetskog prvaka Engleskoj. Uđete u igru na minut ili dva i ako se ukaže prilika, možete da zabijete gol. Na Mundijalu se ne radi samo o starterima već čitavoj ekipi. Nisam bio na tri posljednja okupljanja u reprezentaciji jer nisam igrao", kazao je Defoe.

On je u dresu Engleske na 57 mečeva postigao 20 golova, a ove sezone je postigao tek tri gola u dresu Bournemoutha i sa 35 godina ulazi u finiš karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi