Šok za Harta: Za njega nema mjesta u avionu za Rusiju
Foto: EPA

Engleski selektor napravio izbor

Šok za Harta: Za njega nema mjesta u avionu za Rusiju

Midhat Šljivak

Dugogodišnji golman reprezentacije Engleske Joe Hart (30) neće biti dio ekipe koja će putovati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Iako je iskusni čuvar mreže trebao imati ulogu trećeg golmana iza Jordana Pickforda i Jacka Butlanda, selektor Gordog Albiona Gareth Southgate je, prema navodima engleskih medija, odlučio da otpiše Harta.

Tako će dugogodišnja "jedinica" Engleza ostati bez mjesta u avionu za Rusiju, a umjesto njega će Southgate kao treću opciju povesti Toma Heatona ili Nicka Popea, koji sjajno brane mrežu Burnleyja.

Krajnji rok za prijavu igrača za Svjetsko prvenstvo u Rusiji je 4. juni, ali je Southgate najavio da će popis objaviti znatno ranije. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ulogu prvog golmana imaće Jack Butland.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti