Southgate: Znam koje ću igrače voditi na Svjetsko prvenstvo

Selektor Engleske nema dileme

Southgate: Znam koje ću igrače voditi na Svjetsko prvenstvo

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Gareth Southgate nema dilemu oko toga koje će igrače voditi na Svjetsko prvenstvo.

Svi selektori će imati rok da konačan popis putnika za Mundijal predaju do 4. juna, međutim Southgate namjerava to učiniti znatno ranije, budući da već sada ima jasnu ideju koje će igrače voditi u Rusiju.

Vjeruje da će na taj način među fudbalerima biti manje nervoze i pritiska tokom samih priprema.

"Želio bih da imenujem tim prije sljedeće prijateljske utakmice, jer ću imati ekipu koja će da uvježba igru i taktiku. Ako imate njih 28 ili 30 u timu koji misle da imaju šansu onda je mnogo nesigurnosti i nervoze u igri. Za mene je mnogo bolje da imate 23 sigurnih igrača koji će da rade", kazao je Southgate, dodavši:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Razgovarat ću sa njima tokom narednih nedjelja, da čuju moje mišljenje, ali i kako im to na kraju ne bi bilo dramatično."

Svjetsko prvenstvo se, podsjetimo, igra od 14. juna do 15. jula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi