Degirmendžić: Što mi je malo kose ostalo na glavi to je od poštenih sudija

Trener NK Stupčanica za SportSport.ba pred početak Druge lige "Centar"

Degirmendžić: Što mi je malo kose ostalo na glavi to je od poštenih sudija

S. Bošković

Sutra počinju takmičenja u nižim fudbalskim rangovima Bosne i Hercegovine. Fudbaleri će na teren izađi u federalnom rangu takmičenjima, ali i onom nižem, drugoligaškom.

Jedna od najzanimljivih liga drugoligaškog ranga je "Centar", gdje se nalazi veliki broj zanimljivih klubova, a jedan od njih je NK Stupčanica iz Olova, koja je u bliži centar pažnje došla nekon što ih je u izjavi spomenuo trener FK Željezničar, Amar Osim. 

NK Stupčanica će svoj drugoligaški put početi u Maglaju, gdje će ih dočekati domaći NK Natron.

Povodom toga, SportSport.ba kontaktirao je trenera FK Stupčanica Ahmeta Degirmendžića, koji nam se rado javio tik pred početak treninga. 

"Mi uvijek nastojimo svaku utakmicu odigrati kvalitetno, a koliko će nam to protivnik dozvoliti vidjet ćemo u samim susretima. No, korona je mnogo uništila fudbal. Mi smo se dva puta spremali i dva puta prekidali sezonu zbog korone. To mnogo djeluje psihički na igrače, no tako je i drugim ekipama. Nadamo se da ćemo nekako uspjeti da održimo prvenstvo do kraja", bio je odgovor jednog od najstarijih stručnjaka bh. fudbala o spremnosti njegovog kluba pred početak sezone, te dodaje: 

"Zadovoljan sam igračkim kadrom. Imam po 25 igrača na treningu, odsustvovanja su vrlo rijetka, ako je povratka ili neka situacija kod kuće. Svi igrači imaju maksimalne treninge".

U NK Stupčanica nemaju problema ni s koronavirusom, s obzirom na to da su se svi članovi, kao i igrači ovog kluba danas testirali, a sve je prošlo u najboljem redu. 

"Svi smo bili na testiranju i svi smo negativni. Bez pozitivnih igrača. Hvala Bogu, ja jesam u godinama i izvrsno se osjećam, te nemam problema s treninzima i zdravstvenim stanjem".

No, da su stvari daleko od idealnog u Drugoj ligi Centar saznalo se danas, nakon što se oglasio NS ZDK-a, te donio odluku da službena lica angažovana na listama Druge lige Centar neće obavljati dužnost na utakmica prvog kola 08.09. zbog postupka koji se vodi sa NS FBiH, a koji nije okončan.

Trener NK Stupčanica, Degirmendžić na pitanje o navedenoj situaciji dao je veoma zanimljiv odgovor: 

"Ovo što imam kose na glavi, što je malo ostalo to je od poštenih sudija, a skoro sam ćelav radi onih koji ne sude kako bi trebalo da sude. I mi smo krivi za to, klubovi. Naprimjer, ako ja nariktam jednog sudiju, kolega mi vrati i to tako ide u krug. To bi trebalo da se presjeće i da budu strožiji komisari, da se ne mogu potkupiti. Vidite kakvo je stanje radi novca u našoj državi, korupcija vlada maksimalno".

Naravno, jednog od pitanja ticalo se i fudbalskog kluba Željezničar i Amara Osima, a u jednom trenutku trofejni bh. stručnjak u Olovu je i bio nepoželjna osoba. 

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Mislim da kad je čovjek na najvišem nivou treba da bude skroman. Željezničar je za Barcelonu slabija ekipa, mi smo slabi za Željezničar, a neko je slab za nas. Ne treba podcjenjivati nikog, svako radi zahvaljujući entuzijazmu. Svi se nalazimo u nogometu, ali ne možemo svi biti prvoligaši, drugoligaši. Kako ko ima novaca. Svi ti prvoligaši dobivaju igrače iz nižih rangova. Oni ih stvaraju, prva liga ne stvara igrača". 

Na kraju, Degirmendžić je dao i svoje mišljenje o Premijer ligi BiH, a kao favorita istao je Borac iz Banjaluke. Nažalost, u tom trenutku dobio je i poziv za odlazak na trening, te nije dao dublje mišljenje o timovima iz elitnog ranga bh. fudbala. 

"Po meni je Borac kandidat broj jedan, a nakon toga Željezničar i Sarajevo će odlučiti između sebe. Tu je i Zrinjski uvijek aktualan i spreman. Sve zavisi od korone i hoće li neko biti zaražen. No, nema publike, a od nje često zavise igre na domaćem terenu".

Top Komentari

TTV.KenyTB
Dedo da te Allah pozivi i dadne zdravlje al nemoj vise davati favorite za titulu molim te
19 1
GiS
Deda fulio si ti sport kad ti je Borac prvi kandidat za titulu
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi