U Stupčanici razočarani izjavom Osima: Pozivamo Želju na susret, ali bez njega!

Kako je trener Plavih 'prozvao' klub iz Olova nakon pobjede nad Zrinjskim

U Stupčanici razočarani izjavom Osima: Pozivamo Želju na susret, ali bez njega!

S. Mlaćo

Željezničar je sinoć savladao Zrinjski 1:0, te sada ima na svom kontu sedam osvojenih bodova.

Amar Osim je nakon meča bio sretan.

"Recimo da je mogla biti bolja igra, ali nismo igrali protiv Stupčanice iz Olova, već protiv Zrinjskog koji ima 25 igrača dobrih. Pobjeda je zaslužena, imali smo više šansi. Lijep je ambijent bio, to je ono što ću zapamtiti od utakmice. Toga treba više našem fudbalu", kazao je Osim.

Nije se to dopalo čelnicima Stupčanice, pa se ovaj klub oglasio saopštenjem. Osima su prozvali nepoželjnim.

"Igrači, uprava NK Stupčanica, ali i svi građani Olova uvrijeđeni su novom ne primjerenom izjavom trenera Željezničara Amara Osima u kojoj je, govoreći o minimalnoj pobjedi protiv Zrinjskog, olovsku Stupčanicu pomenuo u ponižavajućem kontekstu kazavši: - „Nismo igrali protiv Stupčanice iz Olova, već protiv Zrinjskog koji ima 25 dobrih igrača“!
Da olovsko ogorčenje bude veće ovo nije prvi put da Osim junior Stupčanicu spominje u negativnom kontekstu. Uradio je to još jedanput kao televizijski gost u jednoj sportskoj emisiji podsjećaju iz uprave Olovskog kluba. U otvorenom pismu koje je ustupljeno redakciji Radio Olova iz NK Stupčanica podsjećaju Amara Osima da je u nekoliko navrata NK Željezničar „igrao protiv Stupčanice“

"U Olovu je šampionska generacija Željezničara, deset puta vrednija i bolja od današnje, predvođena legendarnim Ribarom u prijateljskom meću sa nama igrala 2:2 – prisjetio se za program Radio Olova i ondašnji i današnji trener i legenda Stupčanice Ahmet Degirmendžić, kazavši kako je izjednačujući pogodak, glavom iz kornera, tada postigao, u samom finišu utakmice, veliki Katalinski, a da su u toj postavi bili i Jelušić, Kojović, Sprečo, Hadziabdić, ....
I u drugoj prijeratnoj utakmici Željezničar je predvođen Bračuljom, remizirao sa Stupčanicom – bilo je 1:1. U prvoj i jedinoj poslijeratnoj utakmici, upravo pod trenerskom palicom Amara Osima, Željo je, prije nekoliko godina, slavio 3:1. - U redovima Željezničara tada je igrao i Olovljanin Edin Višća i kada bi se htjeli spustiti na Amarov nivo komunikacije, mi bi sada mogli kazati da taj Olovljanin danas vrijedi kao cijela Željina postava", kazao je za Radio Olovo, vidno uvrijeđen Sadija Omerović čovjek sa 40 godina sportskog staža u ovom Olovskom klubu.

Stupčanica je na kraju prošle sezone osvojila dva pehara. Titulu prvaka ZDK-a, te KUP ZDK.

"To Željo u svom rangu niti je, niti će uspjeti.Sa duplom krunom i ovakvom statistikom ulazimo u drugu Federalnu ligu. Željezničar je uvijek dobro došao u Olovo. Pozivamo ih na novi susret, ali ovaj put bez Amara Osima kao trenera. Sa njim, zbog ovakvih izjava, ne želimo sarađivati. Fudbal se igra na zemlji, a ne u oblacima odakle nas Osim junior posmatra – kazao je na kraju za Radio Olovo Ahmet Degirmendžić 83 trener Stupčanice i legenda ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samoiskreno
MORZ
26 0
Chupy
Nista covjek nije rekao sto nije! Nicim ih nije uvrijedio! Naoravio je jednu normalnu uporedbu dva kluba, koja je 100% realna. A ovi se napalili ko adolescenti na severinin pornic.
2 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi